PEGASUS MAAN MEDITATIES

VOLLE MAAN
De Volle Maan is een tijd van positieve mogelijkheden wanneer we ze correct gebruiken.  Zowel de positieve als de negatieve emoties worden uitvergroot
Aangezien de Volle Maan een enorme hoeveelheid energie naar beneden straalt, zijn we bij ontvangst best in een kalme, rustige staat, zoals in meditatie. Zijn we boos, dan kunnen we ons nog bozer gaan voelen, zijn we blij dan kunnen we nog gelukkiger worden. Al wat zich manifesteert in lichaam, geest en emoties wordt uitvergroot.  Tijdens Volle Maan, rijst de oceaan en vullen de spoedgevallen zich. De energie is zeer krachtig, dus het is belangrijk om te werken met een positieve intentie.
Waarom mediteren tijdens de Volle Maan?
Buitengewone spirituele energieën zijn beschikbaar tijdens de periode van vijf dagen rond de Volle Maan. Wanneer de maan vol is, krijgen we de gelegenheid om ons te verbinden met  het Plan voor de evolutie van de mensheid. We koppelen als een groep met de spirituele energieën van de sterren. Elke Volle Maan heeft het potentieel om nodige veranderingen in ons bewustzijn te ondersteunen. Ze biedt specifieke energieën aan die nuttig zijn voor de ziel, voor alle menselijke zielen.
De Volle Maan brengt grote energie pieken.

NIEUWE MAAN
Nieuwe Maan daarentegen drukt onze energie naar beneden, naar binnen. Ze begint een Nieuwe Maancyclus en is metaforisch erg donker, naar binnen gericht, koud en rustig. Gedurende een periode van Nieuwe Maan zien we geen licht op het oppervlak van de maan omdat die zo dicht bij de zon staat. Een Volle Maan op een heldere nacht is altijd adembenemend. Op dat moment zijn we in staat meer van ons potentieel te voelen, ons ‘voller’ te voelen. Het is een tijd van geven en delen met anderen en een tijd om begrip, begeleiding en overvloed te ontvangen. Het is een tijd om te ontvangen en duidelijkheid te krijgen, die helpt ons te transformeren. De Volle Maan is altijd een tijd van reiniging van onze angsten en van loslaten van gedachten en gedragingen die ons niet langer dienen. Ze staat ons toe onze innerlijke kracht en schoonheid naar buiten te brengen.
Volle Maan meditaties helpen ons onze spirituele batterijen weer op te laden.
Ze verbinden ons met de Godin, onze vrouwelijke zijde, het mysterie van de nacht, het onbewuste. Iedere maand kunnen we kracht putten uit deze vrouwelijke energieën om een extra impuls te krijgen bij onze intenties voor ons leven en onze wensen.
Waaruit bestaat de magie van de Nieuwe Maan?
Wanneer de maan nieuw is, zijn de zon en de maan uitgelijnd in hetzelfde teken, en een krachtig energie portaal wordt geopend. Nieuwe manen zijn een geweldige tijd om plannen op te maken voor dingen die we zouden willen maken, ontwikkelen, cultiveren, manifesteren. Wanneer we ons verbinden met onze ideale visie kunnen we ons openstellen voor het ontvangen van begeleiding, genezing, ondersteuning van Spirit.
Voorbereiding op de Nieuwe Maan:
Het is een goed idee om even na te denken in de dagen voorafgaand aan de Nieuwe Maan om uit te vinden wat we precies in ons leven willen aantrekken. Het is belangrijk om duidelijk te zijn over onze bedoelingen. Soms is het een kwaliteit die we zouden willen kweken zoals vergeving, moed—op andere ogenblikken is het is een meer specifiek verzoek zoals een promotie op het werk of een nieuwe plek om te wonen.
Verschil met de Volle Maan: de Nieuwe Maan heeft een meer innerlijke gevoel, heeft een kwaliteit van leegte en is daarom beangstigend voor sommigen. Kunnen we het donker leren vertrouwen? Het is het moment wanneer de oude bergpassen het oude weggaat en het nieuwe nog niet volledig hier is. Vandaar dat het een krachtig moment is voor het versturen van onze gebeden, onze wensen, en behoeften naar het Universum.
 De Nieuwe Maan is een tijd van wedergeboorte, een tijd waarin ons een nieuwe start wordt gegeven. Het is een goed moment om nieuwe zaden en doelstellingen te planten, een nieuw project te starten en intenties voor de maand in te stellen. De Nieuwe Maan is een introspectief moment waarin we gemakkelijker contact maken met wat er binnen ons leeft en om ons ware ‘ik’ te ontdekken: onze verwachtingen, dromen, passies en verlangens.
De maan helpt ons emoties te helen, wij gebruiken in onze meditaties haar vermogen om emotionele wonden op te lossen en los te laten en beginnen met het aantrekken van wat we echt verlangen.

PEGASUS ASCENSIE VOLLE MAAN MEDITATIES
Deze meditaties gaan al 7 jaar door en hun energie is stilaan opgebouwd. Wat ik gemerkt heb tijdens de verslagen die ik gedurende al die jaren bijgehouden heb, is dat ze meer en meer Ascensie energie zijn beginnen doorgeven, dat degenen die deelnamen aan deze meditaties de laatste nieuwe energie doorkregen op dat vlak. En de 'symptomen' zoals verhevigde emoties, konden gemakkelijk losgelaten worden omdat dit altijd het opzet geweest is van deze meditaties.
Degenen die deelnemen krijgen de voor hun volgende stap door op de weg naar een 5D leven vanuit het hart.
Tijdens deze meditaties is het best om op het hart te concentreren, terwijl we een sterke verbinding voelen met ons Hogere Zelf van de sterren en het magnetische middelpunt van de aarde.
De positie tijdens de meditatie is met rechte rug, in zit, waarbij ieder zijn eigen ritueel instelt (incens, muziek maar dan liefst instrumentaal, kaarsen, enz) en contact zoekt met de groep.

PEGASUS NIEUWE MAAN MEDITATIES
Vorige maand werd ik gevraagd om meer groeps meditaties te organiseren en vermits de Nieuwe Maan meditaties op mijn eigen lijst staan, heb ik ze ook ingevoerd voor de groep. Een verchil is dat hier geen verslagen gegeven worden omdat het een meer persoonlijk gebeuren is, dat toch ondersteund wordt door de energie van de groep.
Tijdens deze meditaties voor de Nieuwe Maan wordt voornamelijk de energie van Gratie doorgegeven om wat we willen als doel stellen voor de komende maand, op een aangename en zachte manier te bondersteunen.
Hierbij is het ook altijd goed om ons te concentreren op het hart en op onze intenties.

Voor de meditaties die we nu bijna 12 jaar in deze groep uitvoeren, heb ik gemerkt dat ze ons begeleiden op ons pad van ascensie, elke keer ontvangen we onze volgende stap op ons eigen pad , op een zachte manier en zonder irritaties.

 


 

De Volle Maan kalender 2023

Donderdag

 6 april 2023

Vrijdag

5 mei 2023

Zondag

4 juni 2023

Maandag

3 juli 2023

Dinsdag

1 augustus 2023

Donderdag

31 augustus 2023

Vrijdag

29 september 2023

Zaterdag

28 oktober 2023

Maandag

 27 november 2023

Woensdag

27 december 2023

 

De Nieuwe Maan kalender 2023

Donderdag

20 april 2023

Vrijdag

19 mei 2023

Zondag

18 juni 2023

Maandag

i 17 juli 2023

Woensdag

16 augustus 2023

Vrijdag

15 september 2023

Zaterdag

14 october 2023

Maandag

13 november 2023

Vrijdag

13 december 2023