PEGASUS

Pegasus


Pegasus vergezelt me al een 20tal jaar in mijn meditaties en lag voor mij zo voor de hand dat ik me eigenlijk nooit afgevraagd heb waarom hij daar kwam. Zelf dacht ik dat hij mij voornamelijk hielp bij mijn creatieve activiteiten, inspiraties en visualisaties omdat hij meestal gezien wordt als een symbool voor dichters. Sinds het begin van mijn spirituele weg was ik ook bezig met het Lichtlichaam, dat is de reden waarom ik de cursussen van Orin en Da Ben begon te volgen en ook de sessies van Tashira Tachi-ren (die ‘What is LightBody? schreef). Ik was dan ook verrast toen ik ontdekte op een gespecialiseerde site waarvoor het sterrenstelsel van Pegasus staat: de ontwikkeling van het Lichtlichaam! Op dat moment vielen voor mij stukjes van de puzzel op hun plek en heb ik meer respect gekregen voor mijn begeleider. Ik heb me ondertussen geoefend in het contact maken met hem op een meer bewuste manier en hij helpt me voornamelijk bij de sessies voor het Lichtlichaam en sinds kort staat hij me ook bij in andere initiaties zoals bij Reiki en LaHoChi.
Hieronder een overzicht van de Pegasus constellatie en van de invloed van de verschillende sterren op ons bewustzijn.

Constellatie van Pegasus

De Pegasus constellatie stelt het volledig geëvolueerde genetisch voertuig voor, dat op mentaal, emotioneel en fysiek niveau gezuiverd is. Pegasus helpt de Zielenessentie volledig in het lichaam te ankeren en activeert het LichtLichaam, het bewustzijn van de Ziel en het DNA. Enkel na de bewustwording van de beperkingen die we onszelf opleggen door ons onbewust te laten overheersen door denkpatronen die ons vasthouden in driedimensionaal denken in polariteiten (wit/zwart, of/of, slecht/goed), zijn we in staat om bewuste keuzes te maken en een vreugdevol leven te creëren.
De oude initiatiescholen van Egypte en Atlantis leerden hun pupillen om zich te bevrijden van de ‘lagere impulsen door intense meditatie, rituelen, oefeningen en uiteindelijk de initiatietest waarbij grote gevaren moesten overwonnen worden en de discipel moest bewijzen dat hij de esoterische materie beheerste door de ultieme test in de Koningskamer die voor velen het einde van de reis betekende (het grootste deel van de discipelen overleefde die test niet). De oude mysteriescholen bestaan niet meer in dit Waterman tijdperk en de testen worden doorstaan in het dagelijkse leven. De initiaties die we heden ten dage kennen zijn zwakke weerspiegelingen van wat er in de intimiteit van deze scholen gebeurde, de discipelen leefden geïsoleerd van de buitenwereld en hadden 24 uur per dag om te werken aan hun bewustzijnsgroei. Nu kiezen we zelf voor onze initiaties en leven we in een omgeving die bewustwording meer ondersteunt dan in het Vissentijdperk waar geheimhouding noodzakelijk was.

Pegasus

De vier sterren van het Grote Vierkant van Pegasus bezitten het geheim van de Merkaba – het LichtLichaam. Deze sterren tonen ons hoe we onszelf kunnen bevrijden van de lagere emoties, om ons Meesterschap op te eisen hier in de materiële wereld, om ons Lichtlichaam, ons verlichte bewustzijn te ontwikkelen. Ze hebben vooral een invloed op de lymfe in ons lichaam, de vloeiende Geest van het Levende Levenswater.
Markab, de voornaamste ster van Pegasus, beïnvloedt onze cellen en ons DNA. Deze ster vormt het ‘zadel’ van Pegasus, het fysieke lichaam waarin de Ziel zich uitdrukt. Ze toont ons het belang van het lichaam als tempel van de Ziel en geeft psychische gaven zoals telepathie en buitenlichamelijke ervaringen. 
Enif van Pegasus, de neus van ons Magische Vliegende Paard, brengt intuïtie en gevoeligheid tin het ontdekken van wat juist is voor jou op je weg naar de meest humane invulling van het Waterman TIjdperk.
Scheat ( Bèta Pegasi) :  Toegenomen kansen
Deze ster werkt in op onze bekwaamheid om energie naar de kroonchakra over te brengen. Ze heeft te maken met plotse invallen en inspiratie en brengt je in contact met Hogere Energieën. Ze helpt ons droomstaten te begrijpen, onze verbinding met het Universum, de cycli waaraan we blootgesteld zijn. Deze ster werkt voornamelijk in op de lymfe en zorgt voor eliminatie van toxines in lymfe en bloed die zo zuiver mogelijk moeten zijn om ons LichtLichaam te ontwikkelen.
M15 (Bolvormige Cluster in Pegasus) – brengt hoop en kracht in de emotionele, mentale en etherische subtiele lichamen. Interconnectie: Brengt eveneens een uitwisseling met anderen op emotioneel, mentaal en etherisch niveau.
Algenib (Gamma Pegasi) helpt bij creatieve visualisatie en beïnvloedt de bekwaamheid om energie van één subtiel lichaam naar een andere over te brengen, deze creatieve visualisatie heeft een genezende invloed. Algenib brengt zuurstof naar onze cellen en ons DNA waardoor we een klare kijk krijgen.

Pegasus

In een notendop : De Pegasus Constellatie staat ons bij om ons LichtLichaam op DNA niveau te evolueren en te reinigen om ons toe te laten meer goddelijkheid in ons dagelijks leven te ankeren!!!