KRISTALLEN

Bergkristal


Mijn liefde voor kristallen werd geboren in Dev Aura, waar ik gedurende 2 jaar verbleef om alles te leren over Aura Soma. In de producten van Aura Soma is de energie van kristallen verwerkt, geen wonder dat ik daar verslaafd raakte aan hun energie... Kristallen hebben me geleerd ‘in te tunen’ om te weten met wat soort energie ik te maken had. Bij mijn eerste kristal voelde ik enkel ‘Van mij!’, ik wist niet hoe of waarom, ik vond het gewoon fantastisch! Ondertussen voel ik energieën veel fijner aan en weet ik waarom ik me aangetrokken voel tot een kristal, welk zijn energie is en wat het me zal bijbrengen. Kristallen maken deel uit van mijn dagelijks leven nu.

 

Peridoot
DOOR DE EEUWEN HEEN
Het gebruik en kennis van edelstenen, kristallen en mineralen is al zo oud als de geschiedenis van de mensheid zelf. De oude natuurvolken gebruikten mineralen en kristallen bij rituelen om de goden gunstig te stemmen voor b.v. een goede oogst of vruchtbaarheid, om ziekten en plagen te bestrijden. Ze werden omgehangen als talisman of amulet en verwerkt in primitieve sieraden.
Edelstenen, kristallen en mineralen zijn o.a. ontstaan door afkoeling van de vloeibare kern (magma) in het binnenste van de aarde. Door de werking van natuurkrachten, druk/hitte en daarna afkoeling in een miljoenen jaren durend proces ontstaat kristallisatie. Door de chemische samenstelling van het magma ( b.v. met koper, ijzer, aluminium etc. ) ontstaan de verschillende kleuren in kristallen en mineralen.
Kristallen en mineralen stralen energie uit op een bepaalde golflengte. Ieder orgaan in ons lichaam bezit ook een eigen golflengte en de edelsteentherapie gaat ervan uit dat er een bepaalde wisselwerking ontstaat tussen de steen en de drager van de steen. Het zieke orgaan  gaat beter werken en de klachten zullen geleidelijk aan verdwijnen en/of verminderen.
Bij pijn of ziekte is het het beste de stenen op de blote huid te dragen door middel van een kettinkje, koordje, of vastgeplakt met een pleister op de bewuste plaats. De bedoeling is de steen 24 uur per dag te dragen. Verbetering van de klacht of kwaal en vermindering van pijn  kan soms al na enkele dagen merkbaar zijn maar kan ook enkele weken of maanden duren. Het kan gebeuren dat tijdens het dragen van de steen en de hiervan uitgaande werking, de steen scheurt, barst of afbrokkelt. Je moet de steen dan door een nieuwe vervangen. Meerdere stenen tegelijk dragen kan 3 tot 4 maximaal. Peridoot/olivijn verdraagt geen andere steen.
Mini amethysten

ENERGIE
Alles is energie. Wij zijn energie. Planten, geluid, kristallen en voedsel zijn energie. Die energie kunnen we veranderen. We kunnen alles gebruiken om onze vibratie te veranderen.
Je kan kristallen uitnodigen in je wereld om je positieve energie te verhogen of je unieke talenten naar boven te laten komen. Al waar je meer van wil in je leven, komt naar jou wanneer je kristallen uitnodigt in je leven. Je kan ze gewoon in je dagelijkse omgeving plaatsen, je kan ze op je dragen in de vorm van juwelen of gewoon in een zakje.
Kristallen kunnen je helpen alle blokkeringen te verwijderen die je verhinderen in evenwicht te blijven. Ze brengen naar voren wat voor ons niet werkt. Hun vibraties komen in resonantie met onze ziel en tonen ons wat we moeten loslaten, veranderen of juist omhelzen in ons leven.

Het gebruik en kennis van edelstenen, kristallen en mineralen is al zo oud als de geschiedenis van de mensheid zelf. De oude natuurvolken gebruikten mineralen en kristallen bij rituelen om de goden gunstig te stemmen voor b.v. een goede oogst of vruchtbaarheid, om ziekten en plagen te bestrijden. Ze werden omgehangen als talisman of amulet en verwerkt in primitieve sieraden. Kristallen en mineralen stralen energie uit op een bepaalde golflengte. Ieder orgaan in ons lichaam bezit ook een eigen golflengte en de edelsteentherapie gaat ervan uit dat er een bepaalde wisselwerking ontstaat tussen de steen en de drager van de steen. Het zieke orgaan  gaat beter werken en de klachten zullen geleidelijk aan verdwijnen en/of verminderen.
Ze kunnen je helpen om met je voeten op de grond te blijven, ze kunnen je evengoed helpen bij meditatie. Wat je behoefte ook is, kristallen kunnen je helpen op je reis naar binnen en naar buiten.

Gepolijste amethist

ONS ENERGIELICHAAM
Ons energielichaam bestaat uit verschillende lagen, we zullen enkel de 4 voornaamste beschrijven. Het meest compacte is ons fysieke lichaam. Daarrond komt ons emotionele lichaam waar onze emoties opgeslagen liggen. Het derde lichaam is het mentale lichaam waar ons intellect mee verbonden is. Het spirituele lichaam tenslotte brengt ons in verbinding met ons Hogere Zelf en de Universele wijsheid en energie.
Dit energielichaam wordt onderhouden door 7 centra, de chakra's
, die zorgen voor de energie uitwisseling in en uit het lichaam. Iedere chakra laat de energieën vloeien naar de overeenkomstige gebieden in het lichaam. Wanneer 1 van deze chakra’s geblokkeerd raakt of wanneer de energie niet zo vlot kan vloeien, kan het resultaat ziekte of ongemak zijn. Dit kan zich uiten op fysiek, emotioneel, mentaal of spiritueel niveau.
Regelmatig onze chakra’s reinigen helpt ons problemen los te laten. Het helpt ons ook in evenwicht te blijven, vol energie en gezond op alle vlakken. 


EEN KRISTAL IN JE LEVEN UITNODIGEN
Wanneer je besluit een kristal in je leven te brengen, zal je je vooral aangetrokken voelen tot degene die je helpt los te laten wat op dit moment niet meer bijdraagt tot je hoogste goed. De kristal helpt je dan het probleem naar boven te laten komen, om een verkeerde gedachtegang duidelijk te maken, om je te zuiveren of je te gronden, afhankelijk van wat je nodig hebt. Onaangename zaken kunnen naar boven komen wanneer je werkt met een kristal. Dat is het gevolg van de heling die gebeurt binnenin jou. Wanneer het gevoel onaangenaam wordt of te sterk, leg de kristal opzij en werk ermee op een later tijdstip. Het kan nodig zijn er stilaan langer en langer meet e werken vooraleer je de energie volledig integreert. Verschillende kristallen (zelfs van dezelfde soort) werken op hun eigen manier. Eenzelfde kristal kan andere reacties geven na verloop van tijd. Kristallen leren je bewust te luisteren naar je lichaam, emoties en hogere leiding.
Iedere kristal heeft helende kwaliteiten, daarover zijn vele channelings gebeurd en hun eigenschappen zijn terug te vinden in verschillende boeken en op verschillende websites (zie informatie beneden).
Gebruik boeken of sites als leidraad maar vertrouw vooral op je eigen ervaringen, iedere kristal reageert met jou op zijn specifieke manier.


HOE KIEZEN?
Je beste gids is je intuïtie en je bedoeling. Ben je op zoek om iets specifieks te Helen in je leven, hou dan deze intentie in je hart met Liefde. Dan kan je geen verkeerde keuze maken. Je intuïtie weet beter dan je ‘mind’ wat je écht nodig hebt.
De steen die je het beste gevoel geeft, de schijnt te ‘blinken’ of knipoogjes maakt naar jou, dat is de juiste!!

Fenaciet

REINIGEN
Vele handen hebben het kristal al aangeraakt vooraleer het in de winkel terecht komt. Vermits kristallen gemakkelijk energie opnemen, is het altijd een goed idee je kristal zo vlug mogelijk te reinigen na de aankoop. Ook daarna moet je het regelmatig blijven reinigen, je zal aanvoelen wanneer dat nodig is.
Er bestaan een heleboel manier om dit te doen. Spreek de intentie uit om het kristal te zuiveren van negatieve energieën die je hoogste goed niet dienen. De reiniging kan 3 seconden tot 3 dagen of zelfs langer duren.

 • ZONNELICHT
  Het licht van de zon geeft een mooie reiniging. Plaats het kristal in de zon gedurende de tijd die je intuïtie je aangeeft. Vertrouw op wat je voelt. De zon laadt je kristal op met Mannelijke Yang energie. Kristallen zoals roze kwarts, amethist of kunziet kunnen hun kleur verliezen wanneer ze te lang in de zon liggen, kijk dus uit.
 • MAANLICHT
  laadt je kristallen op met vrouwelijke Yin energie. Laat ze gerust in het maanlicht gedurende een volledige nacht. Voor zuivering zijn de volle en de nieuwe maan het krachtigst.
 • AARDE
  Kristallen begraven in de aarde, brengt hen terug naar hun ‘thuis’ en laat hen toe zichzelf te regenereren na intens werk met jou. Heb je geen tuin, dan kan je ze begraven in een plantenpot. Laat een teken achter op de plek waar je ze begraven hebt…
 • WATER
  Reiniging met water is de meest gebruikte manier. Kous kraantjeswater helpt al de kristallen te reinigen van negatieve energie. Hou de kristal onder een waterstroom met de punt naar beneden. Je kan ze ook plaatsen in een bergstroom, waarbij ook de feeën en elementalen energie krijgen van het kristal. Sommige kristallen kunnen echter afbreken wanneer ze geplaatst worden in een stroom.
 • ZOUT
  Zout is een andere populaire manier om kristallen te reinigen. Sommige kristallen worden aangevreten door het water, dus kijk dat even na.
 • PIRAMIDES
  Door de kristallen te plaatsen in een piramide (best van koper) worden ze ook gereinigd. Het koper voegt ook nog elektromagnetische energie toe aan de reiniging.
 • VIOLETTE VLAM
  St. Germain is een opgevaren Meester. Hij is de bewaarder van de Violette Vlam va transformatie en Transmutatie. Je kan hem vragen het Violette Vuur doorheen de kristal te laten branden en al wat geen liefde is te transformeren en transmuteren in liefde. Vertrouw er gewoon op en het zal gebeuren. Deze methode kan overal toegepast worden (bijvoorbeeld in een winkel waar je hem wil aankopen). 
Piramide met kristallen

VERWELKOMEN
Wanneer je een kristal meeneemt naar huis, is het een goed idee een kleine ceremonie uit te voeren om hem welkom te heten. Dit kan zo eenvoudig zijn als hem vastnemen en te bedanken voor zijn aanwezigheid in je leven. Laat hem weten dat je naar hem zal luisteren. Je kan ook een uitgebreid ritueel uitvoeren met kaarsen en muziek. Aan jou de keuze. Wanneer we dankbaar zijn voor de zegeningen in ons leven, dan verhonderdvoudigen deze zegeningen!

PROGRAMMEREN
Het programmeren geeft je kristal een intentie. Op het ogenblik dat je je kristal gekozen hebt, had je een intentie. De energie in een ruimte zuiveren, helpen bij een relatieprobleem, een situatie op je werk leren begrijpen, er zijn zovele programmaties mogelijk.
Hou je kristal in beide handen, om het programmeren te beginnen. Verbind je met je art en breid het gevoel uit naar je kristal. Vraag zijn hulp voor wat je nodig hebt. Laat het weten dat je openstaat voor wat het je te tonen heeft. Je kristal zal je inzichten geven en je geest openen voor zaken waar je je misschien totaal niet van bewust was. Je moet er enkel voor openstaan.

Roze kwarts

IN JE DAGELIJKSE LEVEN
knop Om de steun te ontvangen van het minerale rijk in je dagelijkse leven, kan je het tijdens je dagelijkse meditatie oproepen door eenvoudige intentie en door je in te beelden dat je huis omringd wordt door mineraalbergen. Dit staat je toe om meer energie door je huis te brengen om je ascensie te ondersteunen. De energie van bergen is sterk en goed om de zwaardere energieën buiten te houden.
Werken met kristallen kan enkel beperkt worden door je verbeelding. Ze op je dragen in de vorm van juwelen of meenemen in een zakje op je lichaam verbindt jullie vibraties.


knop Een kristal vastplakken op een bepaald gebied van je lichaam is een goede manier om de energie op de geblokkeerde plek te brengen. Wanneer je dit ‘s avonds doet vooraleer in slap te vallen, kan je de kristallen uitnodigen je inzichten te geven gedurende je dromen. Je kan ze ook onder je kussen leggen of op je nachtkastje.

knop Een kristal op je werkplek is ook een goed idee om je concentratie te verbeteren of om je rustiger te voelen ingeval van stress. Een klare kwartscluster is goed voor het bureau en helpt communicatie n groep. Een steen naast de telefoon kan je handen bezighouden tijdens stresserende telefoontjes.

knop Je kan kristallen plaatsen in je bad of er een essence van maken om de energie naar binnen te brengen. Kristallen kunnen gebruikt worden in de tuin om er Licht te brengen. Je kan ze begraven of ze gewoon laten liggen. Ook huisplanten houden van kristallen.

Satyaloka
KRISTALLEN ZIJN BEVROREN LICHT
Kristallen kunnen je helpen een diepere staat van meditatie te bereiken. Ze helpen om de chakra’s te activeren, zodat ze meer licht in ons lichaam toelaten, ze verhogen ons gevoel van innerlijke rust, ze geven ons boodschappen door. Wanneer je aandachtig luistert, kan je zelfs hun geluid, hun essentie horen.
Vele energie werkers gebruiken kristallen in de praktijk om hun werk te versterken.
Het is niet altijd nodig om kristallen aan te schaffen, je kan er altijd op mediteren door je af te stemmen op hun energie, dit kan hetzelfde effect hebben als fysiek met kristallen te werken. Je brengt je focus naar je hart en je vraagt de energie van de kristallen om je te steunen.
Kristallen zijn bevroren licht en kunnen je een idee geven van een bepaalde gedachtenvorm of spirituele energie die je wil leren kennen.
Bijvoorbeeld: om de energie van vergeving in je leven te brengen, kan je je afstemmen op Rhodocrosiet en vragen om deze energie in je dagelijkse leven te integreren. Dit kan je doen met om het even welk mineraal en zelfs met andere soorten van energie.
Bij de intentie moeten we ook vragen om de energie aan te passen aan ons vibratieniveau zodat we beschermd blijven.
Werken met kristallen

KRISTALLEN EN ASCENSIE
Ascensie gaat over het omhelzen van een nieuwe vorm van energie. Om van de ene vorm naar de andere te gaan op een zachte manier, kunnen kristallen helpen. het eerste dat we moeten onderzoeken wanneer we met kristallen beginnen te werken, is of we geen karma hebben met kristallen, het kan zijn dat we in vorige levens misbruik gemaakt hebben van kristallen en dit kan in de weg gaan staan, dus moeten we er eerst voor zorgen dat alle karma rond kristallen losgelaten wordt vooraleer ermee beginnen te werken.
Naast een zorgvuldige reiniging van alle energieën die het kristal beïnvloed hebben vanaf het moment van de ontginning, is het belangrijk om bij het eerste gebruik terug een verbinding te leggen met de rest van het minerale rijk, dat gebeurt gewoon door het kristal vast te nemen en de intentie vast te houden om het te verbinden met het ganse minerale rijk voor ondersteuning.

kristallen

Gedurende het ascensieproces kunnen er 'slechte' dagen voorkomen, wanneer we in contact komen met een stevige brok karma, zodat we uit ons evenwicht gebracht worden. Op zo'n dagen kunnen we pijn voelen, fysiek, emotioneel of zelfs spiritueel. Kristallen kunnen helpen de densiteit te verminderen door te helpen bij de transmutatie en het herstellen van het etherische lichaam (waar iedere 'shock' te zien is).
Kristallen geleiden chi en geluid; de plaatsing van stenen op de meridianen of chi-punten, kan de energie dus terug in beweging brengen.
Kwarts punten kunnen de energie in onze handen versterken. Natuurlijke punten zijn dikwijls gemakkelijker om mee te werken, grotere en dikkere punten kunnen meer chi verplaatsen..
Kristal kwarts versterkt en channelt elke vibratie.
Amethyst kwarts (violet) geneest en geeft onvoorwaardelijke liefde.
Rose kwarts geeft de toon van Licht Taal, en heeft te maken met vergiffenis en eenheid. De energie is waterachtig en zacht.
Citrien houdt de gele toon van vrijheid in de Lichttaal, maakt dus meridiaanpunten en kundalini vrij. Goed om vastgeroeste plekken vrij te maken.

- Kristallen worden gebruikt in de chakra groep en gedurende iedere sessie.
- Persoonlijke sessies met kristallegging om de aura te reinigen en te versterken.
- Sessie voor het bepalen van de kristal die op het ogenblik best is voor jou.

TerugTerug naar HOME

PEGASUS LIGHT FUN