Zien met het HartENERGIEGOLVEN

 

 

07/10/2021CREATIVITEIT

Tijdens de meditatie voor de Nieuwe Maan (6/10/2021) zag ik een Vleermuis, een heling van het verleden. Vleermuis staat voor transformatie en verandering, naar binnen gaan, op onze intuïtie leren vertrouwen en onze donkere kant respecteren en integreren.
In de Kroon een hert met een magnifiek gewei.
Op heel veel manieren brengt het krachtdier Hert de verbinding tussen twee polen: tussen het gewei naar boven en etherische zachte sierlijkheid enerzijds, en de soms extreme aardse mannelijkheid anderzijds, het gewei zelf dat uit twee bestaat,…
Immers, het krachtdier Hert draagt ook de spirit van onafhankelijkheid en eigen-wijsheid in zich: ‘ik zal mijn eigen Pad wel banen, mijn gevoel van wat wat juist is volgend!’
Het HERT staat voor vriendelijkheid,camouflage,onschuld, gevoel,liefde, gratie en zachtmoedigheid. Zijn gevlekte vacht laat ons zien dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen licht en donker of goed en slecht. De kracht van de liefde geneest de wonden van anderen. Wanneer het hert verschijnt wordt ons gevraagd van anderen te houden omwille van henzelf en daarmee ook hun zwakheden te respecteren.
In het Derde Oog een adelaar.
De adelaar toont ons dat de wind van verandering onze kant op komt.
Een soort van wedergeboorte of vernieuwing staat op het punt te gebeuren, en de adelaar bereidt ons voor door ons innerlijke kracht en standvastigheid te geven.
We zijn vrij om onze eigen weg te kiezen en de vrijheid van anderen te respecteren.
In de Talu chakra een paard. Daadkracht. De paardentotem is een talisman voor het vinden van de moed en vastberadenheid die nodig zijn om iets te doen dat moeilijk voor ons is, maar waarvan we weten dat het moet worden gedaan. En: actie!
In de Keel: de verhalen die in ons zitten, naar buiten brengen op de manier die ons persoonlijk het best ligt, waar we het meest plezier aan beleven. Schrijven over dat waar wij het best in zijn, we zijn allemaal het beste in onszelf te zijn. Creativiteit!
In het hart de heling van bomen, het is nu belangrijk om ons ‘thuis’ te voelen waar we wonen, waar we werken, in ons eigen lijf.
In de Zonnevlecht was er veel angst aanwezig, vandaar da het belangrijk is de energie van de sacrale chakra te versterken en vooral angst, los te laten en te VERTROUWEN op ons Hogere Zelf, op het Universum, de Aarde.
In de onderste chakra’s de energie van de Olifant, familie en gronding.
Na een periode waarin 7 planeten retrograde waren,  beëindigen drie planeten, Jupiter, Saturnus en Pluto, in oktober hun retrograde fasen. Na de fase van opruiming en reiniging, kunnen nieuwe ontwikkelingen nu eindelijk langzaam op gang komen. Zaken die vooralsnog wellicht slechts werden overwogen, kunnen nu worden uitgevoerd. De komende maanden zal blijken waar de reis heengaat.
Precies tijdens de Nieuwe Maan in Weegschaal op 6 oktober, draait de retrograde fase van Pluto, na iets meer dan 5 maanden, weer direct. Venus stapt een dag later over naar Boogschutter. Communicatie versterkt, oplossingen worden gezocht. Menig smeulend conflict, zowel op het persoonlijke vlak als op het politieke toneel, kan - met de nodige inzet - worden bezworen of hopelijk zelfs beëindigd. Het begin van een lange periode waarin positieve opvattingen krachtiger weerklank kunnen verwachten dan voorheen. En dat hebben we wel nodig nu, de nieuwsberichten waren deprimerend de laatste tijd...
Begin september is Jean Paul Belmondo overleden, één van mijn vroegere helden (ook een Ram, ik kan me goed inleven in zijn energie) en het is me opgevallen dat het soort humor dat hij vertegenwoordigde nu niet meer geapprecieerd wordt, te vrij, te blij,  niet woke of welke restrictie er nu ook geldt en ik voel dat aan als een verlies... Voor mij vertegenwoordigt hij zorgeloosheid en vrijheid, tegenwoordig moeten we al onze woorden wikken en wegen en voelt de energie waarmee we nu omringd worden aan als zwaar. Ik hoop dat we een nieuwe richting kunnen uitgaan.
Het fameuze vierkant waar we astrologisch al meer dan een jaar onder gebukt gaan (Uranus vierkant Pluto), blijft nog een paar maanden doorwerken en daarna worden we wakker in een nieuwe wereld die ons hopelijk beter bevalt.
Van 8 tot 10 oktober staan de Zon, Mars en Mercurius conjunct in Weegschaal, wat het verlangen naar een vredige, betere wereld opnieuw benadrukt. Hoe die betere wereld eruit kan gaan zien, moet natuurlijk eerst duidelijk worden. De Saturnus retrograde periode eindigt op 11 oktober en dat zal zeker een steentje bijdragen. Traditiegetrouw zal Saturnus waarschijnlijk nieuwe regels invoeren. Verdeelde kampen krijgen dan eerst nog de kans om geleidelijk nader tot elkaar te komen en geschillen bij te leggen. Dat op 18 oktober ook de Jupiter retrograde fase na 4 maanden eindigt, vergroot de kans van slagen voor dergelijke processen op de langere termijn.
En op 18 oktober zal ook Mercurius, eveneens retrograde nu, terug normaal draaien. Tot dan: best zoveel mogelijk naar binnen gaan en nadenken over wat we willen doen wanneer actie weer meer toegelaten is. Voor velen is er nu het gevoel van niet vooruit te geraken, van ter plaatse te blijven trappelen, van gedwongen rust. Het beste is ons uit te leven in creativiteit, en liefst op een manier die we niet gewoon zijn...
Tot daar de astrologie.
In de vorige maanden hebben we allemaal een inzicht gekregen aan waar onze behoeften liggen en wat we leuk vinden. Zelf heb ik me verdiept in muziek therapie door middel van kristallen klankschalen. Ik werkte reeds met opnames van kristallen klankschalen tijdens meditaties en sessies, evenals met Licht Taal, nu heb ik me er één aangeschaft (dure hobby) en door te werken met 1 klankschaal, kan ik de klank energie beter leren kennen. Degene die ik gekocht heb, opent me voor Engelen en Hogere Zelf energie, ik ben dus nieuwsgierig naar wat het voor mij naar boven kan brengen... Voor de rest heb ik mijn lichaam en vooral mijn rug veel rust gegeven en zal ik me vanaf deze maand concentreren op meer beweging.
Er zijn een paar nieuwe sessies in aanbieding, die komen de volgende dagen op de website.
Ik wens jullie het beste voor de rest van de maand en veel liefs!
Hilde

01/08/2021 LEEUWENTIJD

Volle Maan 24/07/2021
Mijn verwachting voor deze Volle Maan meditatie was dat we een versterking van onze spiritualiteit zouden zien. Wat doorkwam in het begin van de meditatie was: een heling van relaties door middel van het uitspreken van onze EIGEN WAARHEID.
In de kroon chakra kwam onze mystieke Innerlijke Heler, een sjamaan met kleurrijke veren, door. Voor mezelf kwam het beeld door van een heling van de stress van mijn verhuis van 2 jaar geleden. Tot mijn eigen verbazing! Maar ik heb sindsdien genoteerd dat ik me nu pas werkelijk over deze stress aan het zetten ben, hoe zwaar dit op mijn energie ingewerkt heeft, hoe sterk ik die stress genegeerd heb. Vandaar dat ik daar nu actief mee werk met mijn innerlijke sjamaan....
In het Derde Oog werd een zalmkleurige hibiscus geschilderd, een bloem die zich opende.
Hibiscus verhoogt het diepe gevoel van eigenwaarde. Deze bloem leert ons onszelf te eren - onze gevoelens,  onze passies,  onze verlangens - en moedigt  ons aan om de ambitie te hebben om ze achterna te gaan. De Hibiscus essentie activeert de eerste en tweede chakra's, maakt blokkades in de onderrug en wervelkolom ongedaan en geneest reproductieve aandoeningen, waaronder problemen met vruchtbaarheid, frigiditeit of gebrek aan gevoel, en werkt als een balsem voor lang aanhoudende littekens van seksueel trauma. De zalmkleur duidt ook op de heling van een seksueel trauma.
Op spiritueel niveau zijn deze bloemen ook symbolen van het goddelijke vrouwelijke.
In de Talu chakra de helende energie van Licht Taal, channeling en schrijven.
In de Keel chakra watervallen aan de binnenkant die naar beneden stromen, helend en zuiverend. Pegasus en de Eenhoorn, mijn muzen...
In het hart de helende Moeder, Godinnen energie. De heling van trauma’s die we doorgekregen hebben van onze voorouders. Voor het ogenblik werken we allemaal met ancestrale energieën, ziekten die familiaal doorgegeven worden en die we plots opmerken in ons eigen leven, we kunnen die nu gemakkelijk helen voor onszelf en onze familie, de energie ondersteunt ons daarin.
Een Andromedaanse Helende kamer in de Zonnevlecht om boosheid te transformeren en Vreugde en Gelach in  ons leven te brengen.
In de tweede chakra een heling van de rug en de energie van creativiteit.
Tijd om een specialist te consulteren voor onze diepste vragen!
In de basis chakra een Aarde Draak: werken met Chigong voor gronding en heling van onze Aarde vragen.
Beslissen om mijn wortels in de aarde te zetten, waar ik nu ben of ergens anders.
In de Aardster chakra: een gronding van onze spirituele energie.
Tijdens deze Volle Maan was er een conjunctie van de Maan met de Centaur Chariklo, een vrouwelijke asteroïde, in Waterman.
De waterdrager heeft de gave om water te kunnen verzamelen, wat het uitgieten van  emoties naar de wereld betekent, en een verschuiving in bewustzijn teweegbrengt. Het is deze voedende handeling die Waterman-energie een natuurlijke helende kwaliteit geeft, en één waarmee we ons kunnen verbinden op deze Volle Maan van eind juli. Dit is met name het geval omdat Chariklo, de asteroïde van spirituele genezing, op dit moment ook actief is. Chariklo vertegenwoordigt de spirituele kant van onze helende reis. Ze stelt ons in staat om ons onder te dompelen in onzichtbare werelden om ons hogere doel en de spirituele groei te begrijpen die kunnen voortkomen uit een genezingscrisis.
Chariklo staat momenteel in Waterman en conjunct met deze Volle Maan, wat een rustgevende en helende vibratie toevoegt. Chariklo in Waterman nodigt ons uit om na te denken over de spirituele kant van onze genezing. Hoe kunnen we ervoor kiezen om ons genezingsproces te leren begrijpen en het te gebruiken als brandstof voor onze spirituele reis? Chariklo samen met deze  Volle Maan energie in Waterman versterkt  ook het zoeken naar alternatieve, spirituele en energetische genezingsmethodes.
Werken met kristallen, energetische genezing, Reiki, channeling, vibratie medicijnen en alternatieve therapieën zullen waarschijnlijk allemaal beter werken onder deze Volle Maan. Chariklo is de grootste bekende asteroïde in ons zonnestelsel. Ze bevindt zich tussen Saturnus en Uranus en is een van de weinige asteroïden met ringen. De nacht dat Chariklo werd ontdekt was een gunstige nacht. Ze werd op 15 februari 1997 onder de Zon van Waterman gezien en samen met vier andere planeten en de Maan creëerde ze een perfecte zespuntige ster aan onze nachtelijke hemel. Zo'n opmerkelijke afstemming op het moment van haar ontdekking duidt op magie in haar energie, bescherming en bestemming.
Chariklo wordt beschouwd als een hemels lichaam van genade, genezing en mededogen. Haar energie is puur en zacht, en een herinnering aan de liefdevolle vriendelijkheid die in ons allemaal leeft.  In de mythologie werd aangenomen dat Chariklo een gedaanteveranderaar was. Ze kan haar voorkomen veranderen van centaur naar waternimf. Ze werd ook beschouwd als een sjamaan en werkte nauw samen met Vesta, de godin van haard en vuur, en Athena, de godin van wijsheid, bescherming en kracht.
Chariklo werd ook beschouwd als de vrouw van de centaur Cheiron, een andere asteroïde die wordt gebruikt in astrologie. Cheiron is ook een natuurlijke genezer en staat voor het nemen van onze wonden en het veranderen ervan in poorten van kracht.
Samen vertegenwoordigen Cheiron en Chariklo de helende eigenschappen van het goddelijke vrouwelijke en het goddelijke mannelijke. Deze kwaliteiten gaan niet over geslacht, het zijn in plaats daarvan energetische uitdrukkingen die, wanneer ze in balans zijn, een gevoel van harmonie en eenheid in onze geest, lichaam en ziel kunnen brengen.
Chariklo's zachte en goedhartige genezende aard heeft ook een kracht. Haar vibratie inspireert ons om verder te kijken dan wat we kunnen zien in het rijk van het onbekende. Ze is een mysticus en intuïtief die de energieën van geesten kan oproepen die wijzer en krachtiger zijn dan wij, ze is ook een gids voor velen die zich wagen in het rijk van de onzichtbare wereld.
Chariklo's aanwezigheid komt vaak naar voren tijdens spiritueel ontwaken, vooral degenen die voortkomen uit het geconfronteerd worden met een ziekte voor zichzelf of anderen. Haar sjamaanachtige aard geeft ons de kracht om hogere geesten aan te roepen voor genezing en om ons naar de juiste leraren en medicijnen te leiden die we nodig hebben.
We kunnen een beroep doen op haar energie om ons te helpen bij het vinden van de juiste helende essenties en tincturen, of om wijsheid te kanaliseren die zal helpen bij onze helende reis.
Dit is het moment om voor onszelf te zorgen met alle gekheid en drama die ons omringen.
Een goede tijd om de voorrang te geven aan rust, gezonde voeding en rustige oefeningen die ons diep laten adem halen. Ik heb gemerkt dat er voor velen op fysiek vlak een herhaling is van ziekten waar we vroeger last van hebben gehad. Mijn vermoeden (en hoop) is dat het van voorbijgaande aard is, om ons te laten zien hoezeer we gegroeid zijn.
Persoonlijk ben ik bezig met Chigong oefeningen en fascia oefeningen omdat ik sinds de quarantaine meer last heb van mijn rug, waar ik in 2016 een operatie voor ondergaan heb vanwege een wervelbreuk met verplaatsing. Mijn herstel was goed verlopen, om de twee dagen zat ik in de fitness, maar sinds mijn verhuis was dat verminderd en de isolatie was niet ideaal, zelfs al was ik blijven yoga lessen volgen via het net. Nu moet ik terug herbeginnen met zeer zachte oefeningen en voor mezelf toegeven dat zware sport niet meer voor mij is… Chariklo?
Voor iedereen breekt nu een periode van grote veranderingen aan, er wordt van ons gevraagd om meer ons hart te volgen en over te stappen naar dat waar we echt voor geboren zijn. Als therapeute ben ik aan veranderingen aan het werken in het aanbod van de sessies die ik geef, ik volg cursussen om met de Centauren te werken, om op die manier astrologie en therapie te combineren. Het is al een tijdje dat ik de site wil herwerken en nu begint het dringend te worden omdat de software waarmee ik altijd gewerkt heb, verouderd zijn en om online betalingen mogelijk te maken.
Ik merk voor mezelf wel dat ik last heb van de zware energie waarmee we omringd worden, ik ben gevoelig voor aarde energie en die swingt werkelijk de pan uit voor het moment! En dat gebeurt voor alle gevoelige empaten voor het ogenblik. De voornaamste hulp is: loslaten, de energie door ons laten stromen en ons niet laten meevoeren door de emoties van anderen. De agenda’s van de media blijven proberen om ons te verdelen, best is om als neutrale observator in het leven te staan en te kiezen voor wat ons echte vreugde en liefde brengt.
We krijgen allemaal te maken met hoe we in onze relaties en in het leven staan en wat we daarin anders willen zien, eerst moet het duidelijk worden wat we niet meer willen vooraleer we de echte veranderingen kunnen doorvoeren
Dit is de maand van de veranderingen en de snelheid waarop die veranderingen gebeuren kan ons verbazen… Ingeval van heling kunnen er instant transformaties gebeuren! De energie is een tandje verhoogd. Ook creativiteit is aan de orde, de Leeuw brengt ons verrassingen en cadeautjes! Die cadeautjes kunnen we uitpakken tijdens de meditaties in augustus en door de energie van de Leeuwen Poort aan te roepen tijdens deze maand...
Veel liefs,

Hilde

 

01/05/2021 VERLICHTING Boeddha

Nieuwe Maan 12/04/2021
Bij het begin van de meditatie kreeg ik te horen dat het tijd is om bepaalde koorden door te knippen met mensen die niet meer bij onze nieuwe energie horen, mensen die onze energie wegzuigen. Ik heb aan Aartsengel Michael gevraagd ons daarbij te helpen.
Voor het ogenblik bevinden we ons in een soort Limbo Land, waar we nog niet volledig met al onze energie op onze nieuwe plek aangekomen zijn. Zelf ben ik meer vermoeid dan normaal en heb ik niet veel zin in zware inspanningen.
We kregen hulp van de Godinnen Energie, die nu sterker in ons leven aan het komen is. Hier gebeurde een sterke heling van ons hart, vooral in de rug, van ons verleden.
In de kroon werd ons gevraagd alle verwachtingen los te laten om niet teleur gesteld te worden.
We kregen allemaal kracht om onze nieuwe job beter te kunnen doen.
In het Derde Oog een vuur van purificatie.
De lila Draak van transmutatie met de hulp van Goddelijke Liefde.
In de Talu chakra kregen we nog Vrouwelijke Godinnen energie door. Pauwenveren.
De Spirit van krachtdier Pauw brengt een belangrijke boodschap voor ons allemaal: Pauw waarschuwt ons en zegt: ''jij maakt zélf jouw eigen levensverhaal''. ''Richt jij jouw gedachten, op jouw zwakheden of jouw krachten?''.
Wat Pauw ons wil laten weten, is dat we de schoonheid van het leven niet mogen vergeten.
Pauwsymboliek is hier om eraan te herinneren dat niets, inclusief schoonheid, te serieus moet worden genomen. Bovendien helpt dit je om gefocust te blijven op wat "is" en om dankbaar te zijn voor wat je hebt. De betekenis van de Pauw herinnert je er dus aan om een ​​luchtige benadering te hebben van alle dingen die op ons pad komen. Bovendien leert dit geestdier dat lachen het beste medicijn is om ons gezond en gelukkig te houden.
Als alternatief, zou de symboliek van de pauw je kunnen laten weten dat het nu de tijd is om je dromen en aspiraties in jezelf te erkennen. Gebruik de geschenken van deze vogel om je vertrouwen, gestalte en een gevoel van voldoening te geven in alle dingen om je heen en in al je huidige projecten.
Dit is een teken van vertrouwen op onze intuïtie. Zelfvertrouwen; Trots; Schoonheid; Arrogantie; Waardering van schoonheid; Wederopstanding; Wijze visie; Oplettendheid; Meedogenloos; Zelfrespect; Waardigheid; Bescherming door het bovennatuurlijke; Helderziende waarnemingen; Creativiteit.
In de keel werd ons gevraagd met kracht onze waarheid te zeggen wanneer nodig.
Hier zag ik paarden, Eenhoorns en Pegasi.
In de Hart Chakra zag ik een Black-Eyed Susan, een ruige rudbeckia, een bloem met gele blaadjes en een zwart hart.
Deze essence ontwaakt het bewustzijn dat in staat is om alle aspecten van het Zelf te kennen; doordringend inzicht en zelfbewust gedrag. Het vermijden of onderdrukken van de traumatische of schaduw aspecten van de persoonlijkheid, verslavend of hypnotisch gedrag als gevolg van verlies van bewustzijn. Wanneer we ons deze schaduw aspecten bewust worden, kunnen we onszelf gemakkelijker vergeven en dit gedrag loslaten. We kunnen een licht schijnen op de donkerte in onszelf.
In de zonnevlecht een kreeft: Aantrekkingskracht, bescherming, seksualiteit, scheppingskracht, creativiteit, krachten en talenten, gevoeligheid. Tijd om onze gevoelens om te zetten in talenten waarmee we onszelf kunnen uitdrukken op een creatieve manier.
Tijd om wakker te worden!

In de tweede chakra een hele rits spinnen die uit een gat kropen.
De spin stelt iemand in staat contact te maken met zijn diepste wijsheid en koestert een gevoel van verbinding en integratie op alle niveaus. Haar web symboliseert het samenbinden van losse ideeën tot een opgeruimd pakket. De spinpersoon heeft twee snelheden: bewegingloos en blikseminslag. De spinpersoon kan een stekende beet hebben als hij boos is.
Hij kan als geen ander het verborgene blootleggen.
Een schorpioen is instinctief, maar gaat wel doelgericht te werk, is standvastig en heeft een sterk doorzettingsvermogen. Verdediging; Zelfbescherming; Scherp; Gevaarlijk; Tijd voor transformatie; Gesloten; Mysterieus; Doordringen tot de kern; Ontbloot het verborgene; Berekend; Intuïtief; Doelgericht; Doorzettingsvermogen; Instinctief; Verdedigend; Standvastig; Heimelijk sluipend. Met vooral de nadruk op transformatie!
Het is tijd om te zien hoe ver we gekomen zijn en onze vooruitgang te erkennen.
In de basis chakra werd van ons gevraagd onze fysieke kracht en gezondheid te versterken met onze gedachten: spreken met onze cellen!
Aardster chakra: een viooltje.
Violette bloemenessence is speciaal afgestemd op hoogontwikkelde en kwetsbare zielen en helpt bij zelfbevrijding, zelfexpressie en individuatie, terwijl de verfijnde en tedere kwaliteiten van hun vrouwelijke schoonheid behouden blijven. In zekere zin roepen violette bloemen: "Kom en zie me", waarbij ze een kracht van ontvankelijke schoonheid balanceren met een nieuw gevonden persoonlijke wil. De Purperen Violet bloemenremedie overbrugt de deugden en kwaliteiten van het viooltje met de innerlijke basis van eigenwaarde en moed.
Genezende eigenschappen: verdrijft de beschermende energie die is opgebouwd rond onze woede, woede en frustratie; helpt ons de problemen te begrijpen die aan deze emoties ten grondslag liggen, zodat ze op een duidelijke en hartgerichte manier kunnen worden uitgedrukt.
De natuur is onze gids en partner, die ons bijstaat bij het creëren van de visie van een nieuwe wereld; een die verschillen eert zonder in dualisme te verharden; een die een evenwicht bereikt tussen hart en geest.

Volle Maan 27/04/2021
In de chakra van de Zielenster, de Boeddha. Natuurlijk! Ik was het vergeten maar de volle maan van mei is het moment waarop de Boeddha verlicht werd, er hangt dan altijd een sterke Boeddha energie in de lucht...
De Boeddha hield een artisjok vast. Artisjok geeft ons de emotionele ruimte om te voelen wat we voelen en te weten wat we weten, los van de druk om ons er vlug over te zetten. Door dit heiligdom te creëren, helpt artisjok ons ​​om een ​​oplossing of afsluiting te vinden vanuit een plaats van natuurlijke stroom. Artisjok helpt ons om van moment tot moment de juiste grenzen duidelijk te maken naarmate onze eigen gevoelens over de situatie evolueren.
Helpt ons de natuurlijke orde van dingen te vertrouwen met een wijsheid die ons niet naar een valse vergiffenis duwt, noch ons ondersteunt om gesloten te blijven vanwege oude wonden. De artisjok hielp ons om de druk op ons hart te verminderen…
In de Kroon chakra een salamander van puur wit licht. Hier gebeurde een heling van ons brein
Salamander betekenis brengt de kracht van visie en kansen om te focussen. Hij symboliseert de overgang en het vermogen om uitdagingen aan te gaan en te gedijen in tegenspoed. De betekenis van de salamander belooft verandering en verlichting. Als al deze dingen voor ons werken, zijn de mogelijkheden eindeloos!
Alle wezens van de nacht delen attributen die symbolisch zijn voor schaduwen, geheimen, ongerepte visie en paranormale gaven en intense transformatie.
In het Derde Oog gebeurde een heling van de emoties die ons van ons ware pad weghouden, zoals jaloezie: je bent belangrijk, je hebt je eigen pad!
In de Talu chakra kwam een Vuur Draak voor reiniging en purificatie.
In de keel een libel van puur wit licht die een heling van nek en hart meebracht.
Een edelweiss. Edelweiss brengt een groter bewustzijn van onze eigen inherente goddelijkheid. Het verhoogt de instinctieve vermogens die iemand van zijn voorouders erft en wakkert de verhoogde zintuiglijke vermogens die inactief zijn geworden, aan.
Van grote hulp op dit ogenblik dat we allen in een grote transformatie gewikkeld zijn van onze schaduwen, zowel van onszelf als van de wereld om ons heen (vooral de sensitieven onder ons).
In het hart kreeg ik door om energie te sturen naar India, een land waar ik toch sterk mee verbonden ben en dat nu energie nodig heeft.
Hier kwamen eenhoorns, draken, fantastische creaturen uit alternatieve realiteiten om onze verbeelding weer te versterken.
Ons hart werd gezalfd met rozenolie, pure Liefde!
In onze Zonnevlecht een Leeuw van Licht die ons ons persoonlijke spirituele Pad wees.
Hier kwam Licht Taal door. Mijn lichaam begon ook uit zichzelf te bewegen, niet alleen mijn armen maar mijn ganse lijf! Bewegen om te genezen!
Persoonlijk ben ik begonnen met yin yoga voor de meridianen (simpelweg op youtube terug te vinden) en het begint al zijn vruchten af te werpen!
In de tweede chakra een Witte Pauw.
De Witte Pauw symboliseert het goddelijke Zelf dat wordt gerealiseerd, gezuiverd en gereinigd, de Verlichte Ziel wordt gezien, alsof het goddelijke zelf, getuige van zijn wedergeboorte, herrezen uit het vuur van angst en de schaduwen van twijfel.De Boeddha!
Loslaten van verdriet, van vrienden die verdwenen zijn.
In de basis chakra nog een fysieke heling en in de Aardster chakra een verbinding met de grotten van Agartha, Lemurië.
De vibratie van deze meditatie lag zeer hoog, in deze periode komen er sterke lichtcodes naar de aarde.
En een heleboel heling die doorkwam tijdens deze meditatie! Deze Schorpioen Maan bracht een heling die zo nodig is in deze tijden…
Als teken van extremen kan de Schorpioen energie zowel onze donkerste schaduwen als ons meest verlichte zelf naar boven halen.

Persoonlijk heb ik de ganse maand zeer sterk binnenkomend Licht gevoeld, dikwijls was ik compleet ‘out there’ en had ik serieuze gronding nodig, ik voel dan ook een grotere behoefte aan meditatie omdat er ook veel emotionele energie rondvliegt die moet losgelaten worden.
Deze volle maan is ook een supermaan - een maan waarbij je het gevoel hebt dat je op een kruispunt staat of voor nieuwe beslissingen in het leven staat.
Dit is echt het begin van een prachtig nieuw tijdperk waarin we het licht op nieuwe manieren kunnen belichamen, als we daarvoor kiezen. Het gaat allemaal over het loslaten van oude patronen en het opstijgen naar nieuwe ruimtes en creaties, evenals het downloaden van nieuwe creatieve inspanningen, inspiraties en het loslaten van levens van schuld en energieën die je misschien hebben tegengehouden van je ware Essentie van Goddelijke Liefde en Vreugde.
We zullen de komende weken in die energie blijven, dus het is een goed idee om onze uiterlijke wereld in de gaten te houden en te kijken wat die naar ons weerspiegelt, wat er in ons om verandering vraagt en welke patronen misschien wat steun kunnen gebruiken.
Deze energieën dragen de goddelijke blauwdruk van de bron en ons ware goddelijke ontwerp, evenals informatie diep van binnen de meest uitgebreide en met licht gevulde niveaus van de bron, met betrekking tot ons vermogen om de hemel op aarde te manifesteren, te verschuiven, te kiezen en te creëren.
Dit nieuwe soort expansie, een die velen van ons nog nooit eerder in een vibratieruimte zijn geweest om te ontvangen, helpt ons om ons te openen, te verschuiven ... en ons beste leven nu te creëren!
Omdat het vooral gaat om patronen die veranderen, raad ik de Zuiverings- en Integratie sessies aan, die ook inwerken op de voorouderlijke patronen die we doorgekregen hebben, ze krijgen deze maand een speciale prijs: 99 € in de plaats van 111 €.
Ik wens iedereen veel plezier in deze maand van nieuw leven en veel tuinpret!
Liefs,
Hilde

02/04/2021 OP ONS SPIRITUELE PAD!

Volle Maan 28/03/2021 Blauwe Klaproos
Deze Volle Maan in Weegschaal verbond ons met onze erfenis uit Lemurië en de energie van de Godinnen.
Bij het begin van de meditatie gebeurde een sterke heling van het hart, van ons verleden.
Hier zag ik een blauwe klaproos.
Blauwe klaproos: helpt ons bij de verbinding tussen de spirituele en fysieke aspecten van het zelf; versterken van het evenwicht tussen de innerlijke man en vrouw.
Deze essentie is om ons te helpen de talenten die we met ons de wereld in hebben gebracht te herkennen en ze vervolgens te ontwikkelen voor onze persoonlijke vervulling.
We zijn geen blanco leien waarop de wereld dan schrijft. Ieder van ons heeft verschillende kenmerken, waarvan er vele genetisch of uit vorige levens kunnen zijn. Deze kenmerken zijn ons spirituele erfgoed en voor sommigen is het mogelijk dat ze verband houden met een afstamming in een bepaalde vorm van spirituele training.
Als we ons potentieel in dit leven willen verwezenlijken, dan is het belangrijk dat we voortbouwen op de sterke punten die we in het verleden hebben verworven. Dit betekent niet dat we zen monniken zullen worden als dat ons patroon was voor een vorig leven. We zullen eerder moeten voortbouwen op de ervaringen die in die tijd zijn opgedaan.
Deze essentie heeft betrekking op onze spirituele zoektocht en stelt ons in staat om een ​​veel breder perspectief te hebben op de multidimensionele wereld waarin we ons bevinden.
Voor iedereen die zijn inzicht en paranormale vaardigheden wil ontwikkelen, is dit de essentie van keuze. Het stelt ons ook in staat om te communiceren met andere rijken, planten, dieren of mineralen, door onze intuïtie te stimuleren.
Dit is de essentie voor de spirituele krijger, de persoon die toegewijd is om "te vechten  voor de waarheid". Hoe meer we kunnen begrijpen over dit prachtige universum en over ons eigen doel in het leven, hoe meer we vervuld zullen worden en hoe meer we in staat zullen zijn om anderen te helpen.
In de Kroon chakra zag ik een ibetaanse tempel met daarvoor stenen Leeuwen, in de Feng Shui zijn dat sterke tekens van bescherming. De Leeuwen bestaan doorgaans uit een mannelijke en een vrouwelijke leeuw, harmonisch zoals bij Libra…
In het derde oog een groen bos met hoge bomen en grassen, vooral eucalyptus.
Eucalyptus bloesemessence stimuleert een gevoel van rust in het lichaam door het hartcentrum in balans te brengen. Het stimuleert diep ademhalen door traumatische situaties heen als een vorm van ontlading, waardoor wordt voorkomen dat het trauma wortel schiet.
Eucalyptus bloesemessence kan gunstig zijn voor diegenen wier innerlijke begeleiding zwak is en bijgevolg gemakkelijk en overdreven beïnvloed wordt door anderen. Zulke mensen zijn misschien te gretig om hun macht en autonomie op te geven aan meer dominante, wijzere of meer ervaren persoonlijkheden. ze zijn geneigd om te gaan voor heldenverering of verlangen te zijn zoals iemand anders die ze bewonderen. De essence helpt ook mensen die vaak bezorgdheid tonen over hun vermogen om te presteren en te slagen, hun eigen doelen en doelstellingen worden gemakkelijk afgeleid door de invloed van anderen
In de Keel chakra kwam de energie van Merlijn, de magiër door, de spirit van SPELEN, van LACHEN.
In het hart een uil.
In de Zonnevlecht werd ik herinnerd aan een video die ik zag op Youtube van koeien die in de wei gezet worden na maanden binnengezeten te hebben; de beestjes waren uitgelaten en aan het rondspringen als veulens J.
Hier werd een heling gegeven van de diepe angsten die ons voor het ogenblik omringen met alle verwarrende informatie die we doorkrijgen over covid.
En hier kwam de Pegasus om ons te begeleiden bij diepe ademhaling.
In de tweede chakra kwam kreeg ik door van mijn Gidsen dat het nu belangrijk is limiterende gedachten los te laten, en vooral ze te herkennen op het ogenblik dat ze naar boven komen.
Hier zag ik een aap, een lemur (met een zeer lange staart).
De lemur aap geeft je een vrolijke houding en moedigt positiviteit aan, het loslaten van ernst en leren relativeren. Symbolische betekenissen van de Lemur: charme, familie en gemeenschap, moed, buikgevoel, geluk, speelsheid, paranormaal bewustzijn, spirituele visie, reizen, expressie.
In de basis chakra werd ons gevraagd te luisteren naar ons lichaam en er vooral goed voor te zorgen omdat we nu zeer hoge licht vibraties in ons leven moeten (of mogen) integreren, een gronding van onze spiritualiteit.
In de aardster chakra zag ik paarden van Licht, Pegasi, Eenhoorns, in een stampede van feestelijke energie.
De lente is er! De nieuwe energie!
Rond deze Volle Maan werden we allemaal geconfronteerd met energie uit het verleden, die we moeten integreren in ons leven, hoe zwaar dat voor ons is, hangt ervan af, hoe intens we er al mee gewerkt hebben in het verleden.
Eeuwen geleden kwamen in Atlantis vele duizenden bewuste mensen bijeen om zich een wereld van vrede, vreugde, creativiteit en harmonie voor te stellen. Het heeft lang geduurd, maar we zijn klaar om die droom van een aarde in balans en de mensheid in mededogen te realiseren.
Na deze sterke Volle Maan bevinden we ons in de integratiefase van intense DNA-activaties en kwantumverschuivingen. De energieën voelen nu zachter en zachter aan, niet meer zo explosief. De intensiteit van de frequenties neemt echter niet af. We bevinden ons constant in de fase van opruimen, activeren en hercoderen.
Wanneer we onze waarheid spreken en beleven, zijn we een geschenk voor onszelf en de mensheid en geven we hen het voorbeeld. We dienen, we gebruiken ons lichaam als voertuig en onze stem als voertuig. Laat ons de rest van de mensheid wakker schudden!
We bevinden ons in een ingrijpende realiteitsverschuiving en keuzepunt. De veranderingen worden sterker, sneller en intenser. En dit is nog maar het begin. De lichtcodes die we van de bron zelf ontvangen en die onze frequentie en de daarmee samenhangende veranderingen verhogen, gaan de menselijke verbeelding te boven.
Wanneer we nu onze creativiteit gebruiken, geven we de Lichtcodes door aan anderen, onze creativiteit helpt ons ook met helen nu, onszelf en anderen. Tijd om die creativiteit te ontdekken!
Ik wens jullie een creatieve aprilmaand!
Veel liefs,
Hilde

 

10/03/2021 VERBEELDING Pauwenoog

VM VIRGO 27/02/2021
De energie van het ogenblik kan een beetje zwaar lijken omdat we bezig zijn zeer hoge frequenties in ons lichaam te ankeren, een gronding van ons Ware Spirituele Pad.
De vraag die ons nu bezighoudt: Wat is het Doel van onze Ziel? We openen onszelf voor Hoger Leren en Wijsheid.
Maan in Maagd gaat over heling en hernieuwing op alle vlakken, psychologisch, mentaal, emotioneel en fysiek.
Een groot deel van deze meditatie ging over het helen van angsten. Blijkbaar worden we voor het ogenblik overstelpt met de energie van angsten van veel mensen (vooral de empaten onder ons).
Een Pauwenoog. Dit is een teken van vertrouwen op onze intuïtie. Zelfvertrouwen; Trots; Schoonheid; Arrogantie; Waardering van schoonheid; Wederopstanding; Wijze visie; Oplettendheid; Meedogenloos; Zelfrespect; Waardigheid; Bescherming door het bovennatuurlijke; Helderziende waarnemingen; Creativiteit.
In de Kroon een Gouden Draak, die Lichtcodes binnenbracht om onze wijsheid van deze nieuwe Tijd te versterken.
In het Derde Oog een heling van de angst voor Autoriteit.
Hierbij hebben we de hulp gekregen van Engelen en Eenhoorns, hier kwam Maitreya binnen.
Een zwaan. Elegantie; Koesterend; Toekomst; Dromen; Moederlijkheid; Vrouwelijke gratie; Goddelijke inspiratie; Kan de kracht in zichzelf doen ontwaken; Kennis van droomsymboliek; Kan in de toekomst kijken; Kennis van spirituele evolutie; Ontwikkelt intuïtieve vermogens; Divinatie; Gracieus ten opzichte van anderen; Leert ons om onze liefde op een creatieve manier te uiten (bijvoorbeeld met poëzie of muziek); Zwanen hebben een innige en oprechte relatie met hun dierbaren; Macht van het zelf; Vergiffenis; Vertrouwen; Schoonheid; Vertrouwen op ons hart; Ons ware zelf en onze creativiteit. Creativiteit en intuïtie zijn belangrijk nu.
In de Talu chakra kregen we kracht aangeboden in de vorm van een zwaard, de kracht die we op het ogenblik nodig hebben om onze eigen weg dapper te vervolgen. Wanneer we bang zijn, verwordt deze kracht tot agressie en daar zien we volop tekenen van rondom ons nu.
In de keel kwam de Taal van Licht door.
De energie van dolfijnen: een opening tot creativiteit, spelen en VREUGDE.
In het hart werd een baken uitgezonden naar onze Zielen Familie.
Een heling gebeurde van de achterkant van het hart, van ons verleden, van relaties en mensen die we niet konden vertrouwen.
In de zonnevlecht zag ik katoenballen.
KATOEN BAL : Overkomen van shock en trauma als gevolg van een ongeluk of een verwonding. Onze aandacht richten op ons ongemak in plaats van op het genezingsproces. Katoen helpt om de belangrijkste oorzaken te begrijpen die geleid hebben tot een ongeluk of een verwonding, zodat het fysieke, emotionele en mentale trauma wat ermee samenhangt kan worden losgelaten.
Hier gebeurde een sterke heling van shocks uit het verleden.
In de Tweede chakra: loslaten en vergiffenis, vooral van onszelf.
Een eik.
Ontwikkeling van innerlijke kracht, eigen waarde, moed, standvastigheid.
De symbolische rijkdom van deze boom is overvloedig: beloning, zuivering, kracht, vrede, overwinning, vruchtbaarheid.
De eik helpt ons om thuis in de wereld te voelen terwijl het handhaven van een stil overzicht van wat op rond ons omgaat. Hij steunt ons in het ontwikkelen van een stille sterkte binnenin onszelf, zodat, als de eiken boom, wij niet gemakkelijk ten val zullen gebracht worden. Hij maakt ons sterk en veerkrachtig.
Vanuit deze kracht kunnen we observeren hoe serieus de mensen zichzelf nemen. We leren met vrijheid te reageren op onze omstandigheden, zonder reactief te worden, zonder slaaf te zijn van reactiepatronen die onze dikwijls onze kracht wegnemen.
In de basis kwam door dat voor onze fysieke gezondheid VREDE belangrijk is.
Luisteren naar onze innerlijke visie!
Dank zij Neptunus hebben we nu diepe inspiratie tot onze beschikking. Het enige problem is deze inspiratie degelijk te gronden. Tijd om terug te gaan naar onze jeugd, om naar muziek te luisteren, poëzie en literatuur te lezen, inspirerende films te zien en ons te laten bezielen door de muze.
Persoonlijk ben ik bezig met het integreren van nieuwe energie vibraties, met het veranderen van de website, met het volgen van nieuwe lessen in sjamanisme. De laatste weken heb ik zware problemen gehad met internet en ben ik van provider veranderd, vandaar dat mijn mailadres gaat veranderen, en een heleboel andere veranderingen hier ter plekke. Zoals bij velen onder jullie: REBIRTH!!
Veel liefs,
Hilde

 

02/02/2021 REBIRTH EN VREUGDE REBIRTH

Volle Maan 28/01/2021 REBIRTH in VREUGDE
Vanaf het begin van de meditatie heling en opening van de achterkant van het hoofd . Een zeer sterke opening van de Bindu chakra.
Bindu chakra:
Deze chakra bekijk ik normaal niet omdat die meestal niet ontwikkeld is. Wanneer er een vorm van ontwikkeling is, dan duidt dat aan dat je die in vorige levens gevormd hebt door middel van meditatie, meestal gebruikt door Tibetaanse monniken. Deze chakra brengt je in contact met Gidsen, met Spirit, hij is meestal geopend bij channelers, mystici en healers.
De Bindu chakra is verbonden met de Pijnappelklier. Wanneer deze chakra open is, worden zowel het Derde Oog als de Pijnappelklier geactiveerd. Dat uit zich in een groter bewustzijn, psychische en empathische krachten, levendige dromen en meer verbeelding en creativiteit.
In de Indische esoterische leer is deze chakra verbonden met de ‘fontein van de eeuwige jeugd’, de vreugde en vitaliteit.
In de Talu chakra wordt ons gevraagd onze kennis te delen met anderen.
In de Kroon chakra zag ik één van mijn gidsen, Osho, tot mijn grote verbazing eigenlijk.
In het Derde Oog een krokodil, een groene draak die zich verbonden met ons hart met een Hart Heling.
In de Keel de Gouden Atlantische energie van creativiteit.
In het Hart: We mogen fier zijn op wie we zijn en onze eigenschappen gebruiken.
In de zonnevlecht: Hou voet bij stuk! Wees stoutmoedig! Brand door je verdedigingen!
In de tweede chakra: Bougainvillea. De bloemenessence van Bougainvillea helpt ons ons aan te passen aan alle omstandigheden, een injectie van vreugde in de uitdagingen van ons leven.  Ze weerspiegelt de onschuldige schoonheid van onze Ziel. Ze helpt ons los te komen van toestanden die vastgeroest lijken, van zelf-isolatie en zelf-sabotage.
Bougainvillea helpt ons het totaalplaatje te zien en te ervaren door ons perspectief en onze verwachtingen te veranderen. Onszelf veranderen om iets nieuws te ervaren.
Deze essence helpt ons ook onze creativiteit opnieuw te ontdekken.
Bougainvillea verdiept onze meditatie en helpt ons ook bij sjamanistische reizen.
De bloem is voor mij een herinnering aan India! India is voor mij de plek waar ik het meest plezier heb gemaakt  in mijn levenOsho was dan ook de goeroe van de Boeddha en de Zorba, de mediteerder en de pleziermaker.
In de Basis chakra: dansen, Qigong, spelen!
Aardster chakra: de transformatie van de Vlinder!
Februari brengt een grote bevrijding, een loslaten, voornamelijk op mentaal en emotioneel vlak.
Nu, meer dan ooit, wordt alles waar we ons op focussen, bewaarheid.
Voor degenen die leven vanuit een overlevingsinstinct, gaan de zaken uitdagender en intenser worden.
Voor degenen die leven vanuit een meelevend, liefdevol bewustzijn, komen er kansen om te helen en te evolueren op een vreugdevolle manier.
In februari zien we een stellium (een verzameling planeten) in Waterman : Zon, Maan, Mercurius, Venus, Jupiter, Saturnus en asteroïde Pallas. Deze planeten zullen helpen het oude paradigma meer en meer uiteen te doen vallen.
Voor ons betekent dat een behoefte aan reiniging, te detoxificatie en loslaten.
Mercurius gaat weer retrograde, deze keer in Stier, wat het moeilijk maakt om in actie te komen, we zullen duidelijk moeten kiezen waar we onze energie willen insteken. Vanaf maart wordt het weer gemakkelijker om naar actie over te gaan.
Als empaten en wegbereiders vormen wij de brug naar de Hogere Energie. Onze bewuste keuze voor liefde, meevoelen en vrede, creëert de ruimte voor de mensheid om hetzelfde te doen.
Dat kunnen we op een paar manieren:

Vermits de maand weer rustig gaat worden (Mercurius retrograde vraagt ons om naar binnen te gaan en dingen op te lossen die ‘hangende’ zijn), blijf ik me bezig houden met nog meer meditatie, nieuwe cursussen, nieuwe dingen leren, voor het ogenblik verdiep ik me meer in sjamanisme, Atlantische energie (wordt geïntegreerd in de nieuwe sessies) en ergens in de loop van februari zal ik beginnen met de lessen om een nieuwe site in Wordpress te bouwen.
Ik hoop dat februari voor jullie ook een vruchtbare maand wordt!
Liefs,
Hilde

 

15/01/2021 IN HET CENTRUM BLIJVEN Zee Schildpad

Nieuwe Maan in Steenbok  13/01/2021 RUSTEN EN NAAR BINNEN GAAN
De Nieuwe Maan helpt ons om alles los te laten van 2020 en ervoor, om een waarachtig nieuw leven te beginnen. Het is tijd om zaadjes voor dat nieuwe leven te planten door onze visie duidelijker te ontdekken voor onszelf en ze werkelijk te zien en in de praktijk te brengen .
In ons Hogere Zelf zag ik een Licht Stad die nieuw Licht naar ons zal brengen waardoor ons Hart geheeld wordt.
Tijdens de ganse meditatie voelde ik een sterke heling van het hart.
In de Kroon een walvis. Nu is de tijd gekomen om alle gekregen waarheden in vraag te stellen en naar binnen te gaan om onze eigen waarheid te vinden. De walvis leert de mensen hun eigen, oorspronkelijke toon te vinden en zich met hem te verbinden, want hij draagt de geschiedenis van alle levende wezens in zich. Hij toont aan dat de juiste frequentie een genezende werking heeft. Met zijn hulp kunt u leren u met de oeroude taal te verbinden die nog voor de ontwikkeling van de huidige taal werd gebruikt als communicatiemiddel. De walvis wijst altijd de weg naar uw eigenlijke geestelijke betekenis.
In het derde oog zag ik tranen en verdriet over zaken die ons boos gemaakt hebben. We kunnen vragen voor een vredevolle oplossing om dit verdriet los te laten en iets nieuws op te bouwen.
Deze maand is een Pluto maand, die ons vraagt te zoeken naar wat zich diep vanbinnen afspeelt in ons bewustzijn. Door deze donkere plaatsen naar boven te brengen (emoties waar we misschien beschaamd over zijn, waar we het moeilijk mee hebben), kan de transformatie beginnen. Wat we niet willen voelen, kunnen we niet veranderen…
Met Pluto werken, kan ons ook helpen waar we onze kracht weggegeven hebben. Onze kracht terugnemen kan ons helpen om ons grootste potentieel te verwezenlijken.
Wij zijn allemaal hier voor een reden, we hebben een gave te delen met de wereld. Hoe kunnen we bijdragen en wat houdt ons tegen om dit volledig te omarmen?
In de Talu chakra: een kroon met veelkleurige edelstenen, een rij elanden.
Wat is ons sterkste punt? Waarvoor kunnen we een gouden kroon verdienen?
De elanden wijzen ons op onze spirituele kracht, dat we zelf alles in handen hebben en dat we moeten denken aan het algemene welzijn bij al wat we doen. Ze tonen ons de plekken waar we moeten vertrouwen op onze innerlijke ingevingen en onze eigen kracht. 
In de Keel chakra gouden vloeibaar Licht.
Hier helen we de shocks van het vorige jaar, ook hier waren tranen.
In het Hart een heling van het Innerlijke Kind.
Een Zee schildpad, een symbool voor heling, oeroude wijsheid en emotionele kracht.
De schildpad helpt ons te vertragen en alles rustig aan te kijken en het inzicht dat we daardoor verkrijgen te gebruiken om ons werkelijke unieke pad te ontdekken.
Ze helpt ons bij gronding en het weer ontdekken van onze innerlijke kalmte en stilte.
In de Zonnevlecht gebeurde een grote zuivering. Een vraag om naar binnen te gaan, onze emoties te onderkennen en los te laten.
In de tweede chakra een buffel, die ons erop wijst dat onze verbinding met de aarde en dankbaarheid ons helpen bij het aantrekken van overvloed. Dankbaarheid voor de gaven die we nu al hebben.
In de basis een dansende indiaanse vrouw: dansen met onze spiritualiteit!
Dit is een tijd om koorden door te snijden die ons binden en om werkelijk vrij te worden!
Velen onder ons willen terug gaan naar de tijd van vóór het virus. Dat zit er niet in. We zijn hier nu om het Nieuwe naar buiten te brengen. De originele blauwdruk van de aarde met de spirituele creatie codes komen naar de aarde voor degenen die zien met hun Hart en openen de poorten naar hoger Bewustzijn, dat ons helpt bij de creatie van een nieuwe werkelijkheid van Vrede.
Voor het ogenblik zijn we nog steeds omringd met chaos en polariserende berichten dus is het nog altijd belangrijk om bij onszelf te blijven, in ons centrum, en ons niet te laten beïnvloeden door de haat die rondvliegt. De berichten die gedeeld worden op de media zijn angstaanjagend dom  en een zware aanslag op onze goedgelovigheid, dan hecht ik liever meer gehoor aan Engelen, Eenhoorns en Hogere Energie :-) …
Deze maand is het best zo veel mogelijk naar binnen te gaan (en binnen te blijven,) en te reinigen en los te laten.
Het is ook een ideaal moment om te helen, ons lichaam weer te versterken en voor onszelf te zorgen: NURTURING! VOOR ONSZELF ZORGEN NU!!
 En zelf ben ik ook meer aan het mediteren, nieuwe spirituele lessen aan het volgen, en energie naar binnen aan het brengen om volledig gegrond te geraken in mijn Nieuwe Leven, waar we nu allemaal de grondslagen voor leggen en waarvan we het resultaat nog niet onmiddellijk zullen zien.
A work in progress
Veel liefs,
Hilde

3/12/2020 HART ENERGIE

Nieuwe Maan in Schorpioen 15/11/2020
Vreugde. De Nieuwe Wereld.

In het Hogere Zelf een Vleermuis: door de illusies de waarheid zien.
Leven als een Bewust Wezen.
Kracht en dapperheid.
PLEZIER. Zoeken wat ons blij maakt.
Loslaten van oude herinneringen en mentale patronen. Klaarheid en vreugde.
Een trap naar de Hogere Regionen van Licht, de Engelen, de Natuur.
Een grasweide land met water, grote grassen en bamboe.
in de Kroon chakra een waterval van Zilveren en Gouden licht.
In het derde oog een lelie, een ontploffing van licht, Een purificatie.
In de Talu chakra: Een Oog van Licht, Zien met klaarheid.
In de Keel de energie van Maria Magdalena, de Goddelijke Vrouwelijke Energie. Zeer kleurrijk!
Veel creatieve energie.

Het is tijd om onze frustraties van dit jaar om te zetten in creativiteit, door contact te maken met ons Creatieve Innerlijke Kind. De energie van het Creatieve Innerlijke Kind werd door alle chakra’s gebracht.
Het oog van een Groene Draak, de draak die heling brengt en Kosmische energie.
In de zonnevlecht een draaiende gouden Metatron Kubus.
Vragen aan de Violette Vlam om de Hogere Weg te mogen zien waarop we onze gevoelens naar buiten kunnen brengen.
Een Vlinder, fuchsia en Violet, herstel op alle niveaus.
Tweede chakra: een gouden Lotus in glas. De lotus stimuleert de Kroon chakra voor herstel, voor inspiratie en spirituele bevrijding.
De Pegasus en de Engelen transmuteerden pijn naar de gouden energie van spirituele puurheid.

De Kundalini stijgt! Goed om nu te mediteren!
In de Aardster Chakra: Sterren licht, Creativiteit, artistieke inspiratie.
Volle Maan 30/11/2020
Bij het begin van de meditatie: een Beer. Het gebruik van Kracht met Wijsheid.
Dienstbaarheid met een open hart is een sleutel tot tevredenheid.
Het is tijd om te vergeven en los te laten!
De energie die doorkwam was zeer hoog, wit en zeer licht roos van kleur, onvoorwaardelijke Liefde.
In het Derde Oog een Gouden Licht van VREUGDE, door de ogen van vreugde kijken. Vanaf nu is het belangrijk om altijd onze hoogste vreugde te zoeken.
In de Nieuwe Wereld is het belangrijk enkel te doen wat ons vreugde brengt.
In de Talu chakra: pyriet. Hier kwam ook zeer hoge energie door.
Op spiritueel niveau helpt pyriet je om hoogfrequente energie in het fysieke lichaam op te nemen. Het helpt je actie te ondernemen om het leven te creëren dat we willen. De energie van de steen stimuleert creatieve energie en zorgt voor een gezonde expressie van seksualiteit. Pyriet werkt ook als beschermer tegen negatieve energie en polluerende stoffen. Stimuleert vooral de tweede en derde chakra om onze wilskracht en onze mentale kracht te verhogen.
In het hart een licht violette distel.
Deze bloem trekt Overvloed aan, ze geeft ons een gevoel van heelheid, rijkdom en dankbaarheid, ze brengt nieuwe passie in ons leven.
Helpt ons onze innerlijke kracht te ontdekken en onze angsten achter te laten. Is vooral interessant wanneer de zesde chakra (het derde oog) teveel open staat waardoor we soms niet meer met onze voeten op de grond staan. Een belangrijke essence in deze corona tijden waarin we dikwijls geblokkeerd zitten achter onze laptop thuis.
In onze zonnevlecht een zwarte schorpioen. Dit is eveneens een totem die duidt op vastberadenheid, onszelf losmaken van vergiftigende situaties, onze waarheid naar buiten brengen zonder verfraaiingen, zoals we ze aanvoelen. Schorpioen is de totem van hergeboorte, spirituele transformatie en loslaten van wat we niet meer nodig hebben in ons leven.
In de tweede chakra was er verdriet, wellicht om al wat we voor onze transformatie achter moeten laten, verloren relaties en illusies.
In de basis zag ik oranje en rood en creativiteit, die voor onze gronding kan zorgen.
Over het algemeen was er een gevoel van vreugde tijdens deze meditatie.
De energie van de Volle Maan nodigt ons uit om voor onszelf na te gaan wat we willen bereiken in deze cyclus en wat we daarvoor moeten loslaten. De energie van de eclips versterkt ons daarin.
Het jaar is vermoeiend en uitputtend geweest, sommigen onder ons zijn bang of angstig en vragen zich af hoe lang dit nog zal duren. En toch kunnen we de hoop niet loslaten.
Het is tijd om ons weer te herinneren welke dromen en wensen we hebben en van ons daardoor te laten inspireren.
Om werkelijke verandering te brengen, is het belangrijk van ons te focussen op onze dromen en wat we graag zouden verwezenlijken en ons daardoor laten leiden. Neptunus, de planeet van visies en dromen was de laatste maanden retrograde en dat heeft ons soms een tegenzin in actie gegeven (samen met een retrograde Mars), en ook verwarring en uitputting, maar nu gaat de planeet weer vooruit en is het tijd om weer concreter te worden en al onze illusies achter ons te laten.
Voor het ogenblik hebben veel mensen een probleem met slapen, er is een verhoogde activiteit in het Derde Oog, we kunnen ons dan concentreren op wat er positief is, dankbaarheid voelen. Dikwijls geef ik mezelf een helende sessie wanneer ik in bed kom, dat ontspant me en zorgt ervoor dat ik zonder problemen slaap. We kunnen in zo'n geval ook altijd ons Hogere Zelf vragen om ons in onze dromen te tonen wat belangrijk is voor ons nu. Luisteren naar helende muziek van 528 Hz (https://www.youtube.com/watch?v=s1L6j3HAApQ )

Het is spijtig dat de corona maatregelen niet versoepeld worden voor de feesten en dus is het belangrijk ons te blijven focussen op wat ons vreugde geeft (naast onze familie zien en omhelzen).
Het blijft een intense periode en ik wens jullie allemaal het beste voor de kerstperiode en het eindejaar.

Op 12/12 zal er een meditatie zijn om 12u waarbij het Licht in ons LichtLichaam verhoogd wordt en waarbij we ons afstemmen op de Sterrenpoort die zich op dat ogenblik opent naar de Grote Centrale Zon. De inkomende golf van Zonne Energie (van de Grote Centrale Zon) en Adamantine deeltjes vullen ons aura, brengen Bronbewustzijn in ons DNA, herbouwen onze kristallijnen cellulaire structuur, activeren de sluimerende codes van onze Ziel, en voorzien het fysieke lichaam van brandstof. Door onze vibratie te verhogen, stijgen we naar de uitdrukking en manifestatie van een Hoger deel van onszelf.
In het tweede deel van de maand zal ik uitzonderlijk nog een Helings meditatie geven voor degenen die er behoefte aan hebben (ik moet nog even de data checken).
Tot dan en nog een leuke maand!
Liefs,
Hilde


4/11/2020 LICHT!

Volle Maan in Taurus 31/10/2020
Bij het begin van de meditatie een bos in de mist waar Licht naar beneden komt.
Een Licht Cascade die door het ganse lichaam gaat.
In de Kroon chakra: Een Heiligdom.
Licht dat stilaan naar beneden gaat, rond het lichaam.
Een Vliegende Witte Olifant. Er wordt beweerd dat vrouwen die in verwachting zijn van grote meesters dromen van witte olifanten, en ook de moeder van Boeddha zou gedroomd hebben dat zij een witte olifant in haar schoot droeg. Olifanten duiden op idealen voor het gezin en de samenleving. Van jongs af aan zijn ze zorgzaam voor elkaar, hebben ze respect voor ouderen en zieken. De olifant schenkt oerwijsheid en oerkracht.
Be a light onto yourself.
Wees een licht voor jezelf. Schijn je licht voor de wereld!
In het Derde Oog: het oog van een luipaard in de nacht.
Er is altijd een periode van herboren worden na radicale transformatie. De luipaard staat ons bij in het genezen van diepe wonden, en brengt de kracht terug die we verloren zijn tijdens deze trauma’s. We hebben vele middelen om ons te helpen, fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.
De luipaard staat symbool voor vrouwelijke energie, dood en wedergeboorte en vooral kracht.
Deze kat kan ons verbinden met andere dimensies en onze intuïtie versterken.
Hier kwam veel vreugdevolle energie binnen om ons te verbinden met de nieuwe era met de hogere dimensies.
In de Talu chakra kwam een gouden aapje piepen. Apen brengen humor, helend lachen, groepsgeest, plezier maken.
“All work, no play, makes Jack a dull boy”.
Het innerlijke Kind, vreugde en onschuld! Maar ook intelligentie, intensiteit en medevoelen, altijd onderhoudend
Ze helpen ons creatieve oplossingen te vinden.
In de keel zag ik een vijver met bamboe en lotussen …
Tijd voor ontspanning, relaxatie en meditatie.
In het hart een ronde groene wei met bomen die veranderde in Metatrons Kubus.
De kubus van Metatron staat bekend als de blauwdruk van het universum, omdat het de basis vormt voor het ontwerp van elk atoom, elke moleculaire structuur en elke levensvorm. De kennis rond deze geometrische constructie is zeer oud en gaat terug tot de oude Grieken. Pythagoras beweert de kennis te hebben opgepikt in het oude Egypte.
De kubus van Metatron herbergt vijf regelmatige veelvlakken, gekend als de vijf Platonische lichamen; de kubus met zes zijden; de tetraëder met vier zijden; de octaëder met acht zijden; de dodecaëder met twaalf zijden en de icosaëder met twintig zijden. Plato omschreef deze vijf vormen als 'kosmische bouwstenen van de wereld' en relateerde ze aan de vijf elementen: aarde, water, vuur, lucht en ether.
Aartsengel Metatron is een aartsengel met een hoge trillingsfrequentie die ons mensen hier op aarde helpt met zijn wijsheid en motiverende en reinigende energie. Metatron is een van de 2 aartsengelen die een leven als mens heeft gehad. Ook aartsengel Sandalfon heeft als mens geleefd voordat hij incarneerde als engel. Doordat aartsengel Metatron als mens heeft geleefd staat hij dichter bij het leven op aarde en de mensen dan de andere aartsengelen. Hij heeft het leven op aarde ook ervaren. Natuurlijk betekent dit niet dat de andere aartsengelen niet dicht bij ons staan, maar aartsengel Metatron heeft ervaring met het leven op aarde waardoor hij een hele goede raadgever en begeleider is!
Metatron opent voor mensen de poorten naar bewustzijn en andere dimensies. Hij maakt kennis en inzicht mogelijk en hij leidt onze aandacht naar waar het werkelijk om draait. Hij laat ons begrijpen dat de mens zich uiteindelijk met god of het goddelijke kan verenigen. Het is de weg daar naar toe met alle hobbels en mogelijkheden die hij laat zien. Met zijn energie zien wij in wat ons tegenhoudt om te worden wie we zijn`. In het kort gezegd: de weg van ontwaken, spiritueel groeien en uiteindelijk `thuis` komen.
Metatron is naast een beschermengel  ook een engel van verwezenlijking en inspiratie. Voor kunstenaars helpt een afbeelding van deze Kubus hun te verbinden met de universele stroom van inspiratie . Daarenboven werkt de Kubus als bescherming tegen negatieve energie.
 Aartsengel Metatron is de aartsengel die de nieuwetijdskinderen begeleidt. Hij doet zijn best hun de ondersteunen en te helpen te focussen op wat belangrijk is. Nieuwetijdskinden worden ook wel indigo’s of kristalkinderen genoemd. Deze kinderen ervaren vaak moeilijkheden hier op aarde door hun gevoeligheid en sensitiviteit.  Ze ervaren vaak dat ze anders zijn.
Aartsengel Metatron staat bekent als de aartsengel die op een snelle effectieve manier kan helpen onze energie centra’s ofwel onze chakra’s te reinigingen. Met zijn Kubus brengt hij onze chakra’s in balans wanneer we hier om vragen.

De energie voelde intens, als een inwijding om onze frequentie te verhogen naar deze van de nieuwe dimensies die nu gemakkelijker te integreren zijn.

In de Zonnevlecht zag ik een Gouden Zon en kreeg ik door dat het voor het ogenblik zeer belangrijk is onze energie regelmatig te zuiveren.
In de tweede chakra een witte vis, die ons verbond met de diepten van ons onbewuste, en die bij mij Magie en Vreugde wakker maakte.
In de basis chakra kreeg ik door dat slapen en dromen zeer belangrijk zijn nu omdat onze geest veel moet verteren, omdat we aan het veranderen zijn…
In de Aardster chakra werden we verbonden met de Aquarius Energie, die ons omhulde als een cocon.
Vermits deze Volle Maan conjunct was met Uranus, kwam er zeer hoge energie door voor verwezenlijking, Zielen energie. Met onverwachte voorvallen, verrassingen, verandering en chaos.
Deze energie helpt ons om voorbijgestreefde ideeën en gedragingen los te laten.
Ze zal ons naar een richting sturen waar we ons meer in ons element voelen.

Op 11/11/2020 komt de nieuwe energie opnieuw sterk door, daarom nodig ik jullie uit om mee te mediteren om 11u, degenen die op dat uur niet kunnen, kan ik in de meditatie meenemen, ze kunnen zich dan later afstemmen op de energie van de meditatie.

Veel reinigen, boosheid loslaten (de energie is nog altijd 'elektrisch') en zoveel mogelijk genieten gedurende deze november maand!

Liefs,

Hilde

05/10/2020 OMHELS HET vrouwelijke Zilveren Draak

Volle Maan in Ram 01/10/2020 OMHELS HET VROUWELIJKE GODDELIJKE LICHT

Tijdens de meditatie voor deze Volle Maan in Ram, kwam eerst het beeld van de Vader, de Meester, dat omringd werd door vuur. De patriarchale energieën staan onder hoge druk en transformeren.
In de Kroon een overstroming met inktvissen van licht.
De inktvis helpt ons te ontdekken wat er verborgen is. De kunst van camouflage is belangrijk. Hij onderwijst ons aanpassingsvermogen en geeft ons het juiste ogenblik om ons te onthullen. Hij helpt ons onze emoties en gevoelens in evenwicht te brengen.
Over het algemeen, is de inktvis een symbool van spiritualiteit.
In het derde oog een Manta Rog van Licht.
Manta Ray staat voor gratie, calibratie en vloeiende beweging. Manta Rog helpt ons dansen met de stroom, zodat we ons kunnen aanpassen en de stroom van onze emoties gunstig te navigeren. Zij trekken overvloed aan en helpen ons met een breed open hart naar de wereld te kijken. Ze helpen ons grote dromen te verwezenlijken en trekken aan wat we echt nodig hebben, zoals gezonde, positieve vrienden, die ons beschermen en aanmoedigen.
In de Talu Chakra werden we gebaad in de helende energie van de Walvissen, eveneens een Vrouwelijke energie die ons helpt bij het integreren van onze emoties.
In de Keel chakra kreeg ik de boodschap dat het voor het ogenblik beter is om 3x onze tong in de mond te draaien vooraleer iets te zeggen, voor het ogenblik kan onze communicatie nogal ‘stout’ overkomen, met Mercurius die de volgende maanden vooral in Schorpioen verblijft.
Een Zilveren Draak. De Zilveren Draak baadt ons in goddelijk vrouwelijk licht. Hun opdracht is ons dit Licht door te geven om ons voor te bereiden op de Gouden toekomst. Gedurende 10.000 jaar zijn wij beïnvloed door mannelijke energie, nu zijn we klaar om de vrouwelijke kwaliteiten van vrede, harmonie, gelijkheid, samenwerking, liefde, eenheid en wijsheid met de mannelijke energie te  harmoniseren. Ze helpen ons bij onze ascensie en de ascensie van de planeet.
In de Hart Chakra een Zwarte Purperen Draak die ons helpt het negatieve te bestrijden en de vrouwelijke energie binnenbrengt om ons bloedende Hart te helen. De Purperen Draak kan energieën zuiveren die de Engelen niet kunnen bereiken.
In de zonnevlecht een oog doorstoken met een pijl van een Zee Draak. Boze emoties van woede, stress en vechten.
In de tweede chakra, de chakra van loslaten, een zwaan, een vlinder.
De Zwaan toont ons nieuwe manieren om te denken, te ademen en los te laten. Zij vraagt om aandacht te besteden aan onze vrouwelijke intuïtie, onze ingevingen en ons buikgevoel. Zij vraagt om ons innerlijke en uiterlijke schoonheid uit te stralen rondom ons.
Tijd om naar binnen te gaan en verbinding te maken met onze spirituele THUIS.
Kunst kan ons helpen bij onze transformatie: schilderen, tekenen, schrijven, dichten, enz.
In de basis chakra een slang die ons eraan herinnert ons lichaam te genezen door onze vibratie te laten stijgen (kundalini).
Tot mijn verbazing waren er dit maal geweldig veel draken die zich lieten zien, ik voel wel een sterke verbinding met Diana Cooper en de Engelen, Draken en Eenhoorns. Die komen in deze tijden dichter bij ons, samen met de Goddelijke Vrouwelijke Energie die meer en meer naar de aarde komt.

Deze Maan in Ram schijnt een licht op onze energie als Spirituele Krijgers, die de hoogste kant vertegenwoordigen van zijn energie. Aan de andere kant kan deze energie zich uiten onder de vorm van agressie en woede tantrums. En er is ook de energie van de Feniks, de transformatie door vuur. Na al ons werk met ons Innerlijke Kind, is het tijd voor volwassenheid door te kijken hoe we onze energie kunnen gebruiken in onze samenleving. Want Ram is ook het teken van de Leider, een nieuwe vorm van Leiden, en wij worden gevraagd om te overwegen hoe onze individuele keuzen tot een nieuw soort leiding in onze gemeenschappen kunnen bijdragen. Zij die door voorbeeld leiden zijn de Leiders van de Nieuwe Aarde, die Vrede en Harmonie uitstralen.
Voor ons kan dat betekenen dat we grenzen zetten en aan ons zelfvertrouwen werken zodat niemand ons tot agressie kan uitdagen. Als dat wel gebeurt, kunnen we dat observeren en weer naar ons evenwicht terugkeren.

De volgende twee maanden zullen waarschijnlijk de meest extreme zijn die we kennen in dit leven . Het is dan ook belangrijk om onze vibratie hoog te houden gedurende deze tijd, terwijl de oude orde ontrafelt. Wij zien het oude paradigma elke dag afbrokkelen vóór onze ogen, en in de loop van 2020 hebben wij gezien hoe de Saturnus-Pluto conjunctie haar historische associatie met machtsmisbruik uitgespeeld heeft. Nu zou de culminatie kunnen volgen.
Het is ongelooflijk belangrijk in de volgende twee maanden in het bijzonder dat we onze vibratie in vreugde, liefde, dankbaarheid, appreciatie, en vrede hoog houden. Door onze aandacht op de chaos te richten, creëren wij zulk een toekomst, individueel en collectief.
Best niet meer naar het nieuws te kijken (ik weet, het is verslavend soms) en de aandacht te richten op al wat positief is. Zingen, dansen, plezier maken, mediteren, spelen met een huisdier, yoga, tai chi, allemaal manieren om onze vibratie hoog te houden.
Want nu komen we karmische patronen tegen die onze families al generaties in hun ban houden, en dat allemaal tegelijk. Veel van de heling van deze patronen gebeurt tijdens de slaap (intense dromen waaruit we moe wakker worden) en gedurende meditatie. Terwijl de Goddelijke Vrouwelijke energieën wakker worden, komen zaken naar boven, die vroeger verborgen waren zodat voorbijgestreefde patriarchale systemen, patronen, gedragingen en ideologieën afgebroken worden.
Dat vraagt wel een tol en het is best goed voor onszelf te zorgen.
Vriendelijkheid, medeleven en liefde
zijn de waarden waarmee we onszelf en ander
en nu kunnen helen. Wanneer we ons daaraan houden, zouden we rond het midden van oktober positieve effecten kunnen zien in de vorm van persoonlijke, spirituele en financiële groei.
Ik ben gestopt met de meditaties te organiseren maar blijf natuurlijk iedere maand 2 keer en meer Maan meditaties doen. Degenen die wensen mee te doen kunnen iets laten weten, dan betrek ik hen in de meditatie.
Zelf ben ik bezig met een nieuwe cursus astrologie, waarmee ik me verbind met een groep zeer sympathieke en idealistische LichtWerkers en waar ik veel plezier en kennis uit put. Ik hoop dat jullie allemaal iets kunnen vinden om je energie positief te richten in deze moeilijke tijden.
Ik wens jullie nog een leuke maand oktober!
Veel liefs!
Hilde

 

 

 

08/09/2020 WEES HET LICHT!

Nieuwe Maan in Leo 19/08/2020 LOSLATEN!

Hogere zelf: Mount Olympos, the Eternal Flame. Dream BIG!
In de kroon een vulkaan eruptie in Hawaii.
Een groep Super Helden. We hebben allemaal super krachten!!
Derde Oog: loslaten van negatieve gedachten, haat, boosheid.
Omarmen van onze handicap (hier zag ik een gezwachtelde).
Talu Chakra: binnenbrengen van de Leeuwen Krijger en Krijgster.
Keel: Neerschrijven van JOUW verhaal zoals je het wenst te zien, waarin je een held bent en geen slachtoffer).
In het Hart: een Vleermuis, grote transformatie bezig, vooral van de schaduwzijde.
Overvloed.
Boek schrijven.
In de Zonnevlecht: een grote reiniging is aan de gang!
Het OfferLam. Hier heb ik de Eenhoorn en Pegasus opgeroepen om de energie te verhogen. Het Vissen Tijdperk van Lijden is voorbij: en nu gaan we genieten!
In de tweede chakra: loslaten van het verdriet om relaties die voorbij zijn.
In de basis: Dans, amuser je!!
Aardster chakra: een cocon van Diamanten Leeuwen Energie!

Volle Maan in Vissen 02/09/2020 AND NOW FOR SOMETHING COMPLETELY DIFFERENT: DREAM!

Tijdens deze Volle Maan was er in de Hogere Energie chakra’s boosheid aanwezig vanwege de afwijzing van al onze gaves, van vrouwen, van andersdenkenden, van mensen die er niet uitzien zoals iedereen, iedereen voelt zich gefrustreerd voor het ogenblik.
Vanmorgen keek ik naar het nieuws (niet meer mijn gewoonte) en de algemene toestand in de wereld greep me naar de keel: ruzie alom, branden, overstromingen, ook de natuur voelt zich niet super.
Bij het begin van de Volle Maan meditatie, zag ik een vuurtoren die een roos licht uitstraalde. Onvoorwaardelijke liefde, dat hebben we allemaal nodig nu, en het is ook belangrijk de anderen met onvoorwaardelijke liefde te bekijken.
 Liefde uitstralen naar wie het nodig heeft…
Een uil met violette ogen. De wijsheid van de uil gebruiken om onszelf en anderen te Helen.
In de kroon een zwarte sjamaan met een zeer kleurig hoofddeksel die danst in de nacht.
Schaduwwerk. Een tijd om onze schaduw te bezien, te omarmen en te genezen.
In het derde oog een stekelvarken.
 Soms moeten we loslaten en vertrouwen op het Universum. Stekelvarken staat voor kinderlijke onschuld en nederigheid, speelsheid. De kracht van geloof doet bergen verzetten. De kracht van vertrouwen in het leven brengt het vertrouwen mee dat de Grote Geest een goddelijk plan heeft, het is onze taak om de weg te vinden die voor ons het meest heilzaam is en waarop onze grootste talenten om dit plan te bevorderen tot uitdrukking kunnen komen. Vertrouwen schept ruimte. De ruimte die op deze manier ontstaat, geeft anderen de gelegenheid hun harten voor ons te openen en om hun gaven van liefde, vreugde en kameraadschap met ons te delen.
In de huidige maatschappij hebben we de vriendelijke aansporing van Stekelvarken nodig om eer te bewijzen aan het wonder van het leven, om elke nieuwe dag te waarderen als een mogelijkheid tot ontdekkingsreizen.
Heling op dit niveau gaf een sterke heling in gans het hoofd.
In de Talu chakra zag ik een verbinding tussen de zon in onszelf die wortels maakte naar de sterren.
In de keelchakra wordt ons gevraagd neer te schrijven of te communiceren op een andere manier hoe we ons echt voelen.
In het hart een beeld van de Kosmische Boom van de film ‘Avatar’.
Een gigantische lichtpaarse tong. Metafysisch gezien vertegenwoordigt de tong ons vermogen om de goede dingen des levens te proeven. De tong wordt ook geassocieerd met kritisch zijn naar jezelf toe. De lichtpaarse kleur duidt op een genezing van wat ons tegenhoudt om te genieten van het leven.
In de zonnevlecht vuurdraken en een treurwilg van licht: afscheid nemen van mensen en gewoontes, kan verdriet naar boven brengen. Verder is er genoeg om verdrietig over te zijn…
In de tweede chakra een giraf.
De lange nek, in combinatie met zijn buitengewoon scherpe gezichtsvermogen, maakt de giraffe tot een machtige totem voor verziendheid en het herkennen van wat de horizon ons brengt.
Het is tijd om je vooruitzichten toe te laten om de weg te leiden. De meeste giraf totem mensen hebben het cadeau van hogere perceptie en innerlijk bewustzijn. Bovendien hebben ze geleerd om hun woorden te tellen en hun bewustzijn van hun omgeving met anderen te delen. Mensen met dit totem kennen vaak de toekomst, kunnen voelen wat er gebeurt en wat over de horizon ligt.
Loslaten van alle emoties door middel van kunst, schilderen, dansen, en de natuur, bloemen, planten, bomen.
In de basis chakra een luipaard en een gevoel van grote vreugde.
De luipaard als gids komt vaak naar ons na het enorme lijden. De luipaard is een heler en een raadgever in dergelijke tijden. Wanneer alles verloren schijnt, komt de Luipaard om onze macht weer op te eisen. Dit is de tijd om onze ware gaven te bekijken en te leren waarderen, om oude negatieve patronen te laten vallen en nieuwe aan te kweken.
De tijd is gekomen om naar ons hart en ons Hogere Zelf te luisteren. Kijken naar wat ons inspireert en hoe we dat meer in ons leven kunnen brengen.
In de Aardster chakra een herinnering aan de tijden van Egypte, van de Inca’s.
Een bubbel van goud en roze.
Mars gaat retrograde op 9 september tot 13 november : conflict zal waarschijnlijk niet productief zijn tijdens deze transit, het is best ons te concentreren op introspectie. En te plannen, wat we gaan doen vanaf het moment dat we onze Mars kracht weer volledig beschikbaar hebben. Dat gebeurt allemaal in Ram, en Mars in Ram is agressief en gehaast normaal. Heling komt van onze Venus kant voor het ogenblik, zelfs in alle chaos  kunnen we zorgen voor onszelf en onszelf zoveel mogelijk in de watten leggen: genieten van kunst, schoonheid, romance, een bubbelbadje, een massage...
Voorlopig organiseer ik geen meditaties meer voor Volle en Nieuwe Maan. Ik heb het gedurende 13 jaar gedaan, met veel plezier en soms moeite om het georganiseerd te krijgen, maar altijd met plezier. Nu is het tijd voor wat anders. Iedere maand zal ik een inbreng doen in de blog met de algemene kosmische stromingen van de maand, ik ben eens nieuwsgierig of het een verschil uitmaakt in wat ik zal oppikken... Voorwaarts richting nieuwe avonturen!

Veel liefs!
Hilde

11/08/2020: dromen! Dromen!

03/08/2020 VM in Waterman
Tijdens deze Volle Maan meditatie zag ik een gigantische Leeuw van oranje/geel/goud licht.
De energie die doorkwam was krachtig, ook hier kregen we deze keer diamanten codes door.
De leeuw had lichtgroen fluorescerende ogen, een bizar uitzicht!
Groen voor een nieuw begin? Voor verbinding met de natuur?
In de Kroon chakra een sneeuwluipaard in een bos onder de sneeuw. Een grote purificatie !
De sneeuwluipaard staat symbool voor de macht van de geest, stilte, mysterie, perceptie, intuïtie, vastberadenheid, ervaring, zelfvertrouwen en evenwicht.
Een sterke verbinding met de Hogere Sferen van de Himalaya’s, sterk verbonden met Moeder Aarde. 
Een symbool van grote wijsheid, sjamanisme en helende krachten.
Derde Oog: Een fluorescerend lichtgroen en paars ei werd in ons derde oog geplaatst. Het zag er allemaal een beetje psychedelisch uit. Deed me een beetje aan de Sixties denken, de periode waar voor het eerst de ideeën van het Waterman Tijdperk uitgedragen werden.
Merlijn. Magie.
Een Pauw zette zijn veren uit.
De pauw als symbool voor vernieuwing van het leven en oplettendheid. De “ogen” overzien een zeer wijde omgeving en verdrijven boze krachten. We kennen de pauw als een prachtige vogel, vol schoonheid, trots en misschien zelfs een tikje arrogant.  De pauw showt zichzelf, hij laat zich graag door anderen bewonderen. Hij is sterk verbonden met de visionaire krachten van het derde oog.
In de Talu Chakra zag ik feeën die ons een nieuw kleed aanpasten gemaakt uit diamanten. Opnieuw een verwijzing naar het belichamen van onze nieuwe matrix, ons diamanten LichtLichaam.
In de Keel zag ik een rol met kettingen die afgerold werd: ons losmaken van onze ketens, hierbij werden we geholpen door onze Vuur Draak.
Leeuwenbek bloemenessence : Voor een levendige, dynamische energie, een gezond libido, verbale communicatie die emotioneel in evenwicht is, bij spanning op en bij de kaken.
Calendula: Innerlijk luisteren, de essentiële boodschap van anderen horen, voor degenen die wel de woorden maar niet de bedoeling van anderen horen. Wanneer men te scherp of snijdend is met woorden. Voor warmte, genezing, en gevoeligheid in verbale communicatie. Brengt een groter bewustzijn naar de genezende kracht van je woorden,  die mogelijk anderen met hun woorden kwetsen, het ontwikkelen van zuiver luisteren.
Hart chakra:
Een verbinding met ons Galactische Wezen.
The Cup Overfloweth. Liefde, overvloed.
Fantasie, Creativiteit en Schoonheid
.
In de Zonnevlecht een heling van de angsten.
Voor het ogenblik vliegen er vele angsten rond, het is belangrijk om ons dagelijks te reinigen van deze angsten!
Omhels de Krijger Binnenin. Met de hulp van Lichtgouden Pegasus en de Eenhoorn.
In de 2de chakra voelde ik hoe onze Engelen vleugels groeien.
Basis Chakra: Dans, dans, dans!!! Yoga mag ook…
In de Aardster Chakra: Regulus en de Leeuwen Poort. Daarmee nemen we contact op tijdens de LeeuwenPoort meditatie van zaterdag 8/8/2020! Lachen is belangrijk nu, en wanneer het wenen ons nader staat dan het lachen, zoeken we op internet iets om mee te lachen, de beste en goedkoopste manier om energie te transmuteren en los te laten (2de chakra energie).
De Leeuwen Poort die VREUGDE brengt.

De Ouderen van Sirius reisden eeuwen geleden naar Gaia als ‘Goden’ en wijdden de originele Lemurische beschaving in in de kunst van heilige meetkunde, de patronen van verwezenlijking en de brug tussen werelden. In die tijden vestigden ze Mysteriescholen van Universele Kennis op aarde. Aangezien het oude patriarchale systeem zijn tijd gehad heeft, zal onze nieuwe maatschappij de Galactische wijsheid van Lemurië herdenken.
De Leeuwen Poort opent onze verbinding met Sirius en verhoogt onze zelfliefde en persoonlijke macht. 
De belichaming van de ziel verhoogt innerlijke sterkte, moed en vertrouwen in ons dagelijks leven.
De Leeuwen Poort helpt ons onze Ziel meer in ons lichaam te brengen en de Lichtfrequentie geeft ons een infusie van de kracht, de vrijheid en het Hart van de Leeuw. Op numerologisch vlak staat 8-8 voor Overvloed, Evenwicht en Eenheid.

08/08/2020 LeeuwenPoort
Aan het begin van de meditatie zag ik een Leeuw in Goud en Groen.
Een Godin (Chinees geloof ik) met zwarte Mohawk. Een oog van de Pauw, symbool van het derde oog.
Wij ontvangen een influx van vrouwelijke energie!
In de Kroon een energie explosie, dansende mensen, Fantasy beelden.
Overvloed komt als gevolg van zelfkennis en zelfliefde en het ervaren van VREUGDE.
Beelden van Lemurië en Telos, waar de mensen leefden vanuit het hart.
De Leeuw zette zijn voorhoofd op ons Derde Oog om onze negatieve gedachten weg te nemen.
Dieren zouden niet in een zoo mogen leven…
In de voormiddag had ik een meditatie gedaan met de leeuwen Hubert en Kalisa uit de zoo van Los Angeles, die vorige week samen euthanasie ondergingen. Er werd gezegd dat ze al veel langer leefden dan in de natuur en blablabla. Maar ik kreeg wel de boodschap door dat ze beter af waren geweest in de vrije natuur.
In de Talu chakra een volledig versierde olifant in psychedelische kleuren. Ganesh!
In de keelchakra kreeg ik het bericht dat wij ons kunnen bevrijden door onze waarheid te spreken, zelfs al is ze moeilijk, misschien zelfs juist dan…
In het hart: de Weg van het Midden, die ver van de uitersten blijft. Momenteel zie ik vele uitersten rond mij, zelfs in de zogenaamde ‘spirituele’ groepen. Wanneer wij een waarheid ontdekken, is de directe tendens naar het tegengestelde uiterste te gaan. Dat bevrijdt ons niet, we gaan weer in een extreem, en dat is niet goed voor onze gezondheid noch op eender welk niveau. Op de Middelweg, integreren wij beide uitersten. Het is de weg van de Boeddha en voor mij persoonlijk, is het de weg die ik respecteer en zoveel mogelijk toepas.
Het is het moment om een dagboek bij te houden en onze visie van een ideaal leven neer te pennen om er een duidelijk zicht op te hebben, om te weten wat ons echte doel is. En dan kijken waar we onze eigen idealen niet toepassen (dat gebeurt dikwijls in de werkomgeving). Ontdekken waar we echt van houden, zonder toegevingen! Dat is de echte weg naar de bevrijding en ascensie. Het moment is gekomen om van ons te laten horen: brullen als de Leeuw!
Om ons te bevrijden is het eveneens belangrijk om te vergeven. Hoʻoponopono is een goed hulpmiddel. Ik gebruik het vooral bij de situaties en de personen die ik moeilijk kan vergeven. Maar aan iedereen zijn eigen truukje…
 In de Basis zag ik Gremlins, heb ik geen enkel idee wat zij daar deden, vooral omdat ik niet echt een fan ben en de verhalen eigenlijk niet ken.
Gremlins zijn duidelijk symbolen, maar voor wat? Misschien kan men hen zien als natuurkrachten (virussen?), zoals de Furiën in de Griekse mythologie wiens woede de ontbindende kracht van de aarde is. Zij zijn monsterlijk en vernietigend, zodat zij kunnen beschouwd worden als elementen van. Ze kunnen staan voor het conflict tussen  mens en aarde waarbij de mens als virus op aarde kan beschouwd worden…

Kan je je verbinden met de Droom van het Kind in jou? Is er een geïnspireerde visie die belangrijk is voor jou die misschien buiten je bereik lijkt maar waarvan je weet dat die mogelijk is?
Dat is de energie om mee te werken nu! Dromen, alles is mogelijk!


De Leeuwen Poort blijft open tot 15 augustus
maar is in onze verbeelding altijd bereikbaar, we moeten er ons maar op afstemmen…
Liefs en tot volgende maand!
Hilde

 

22/07/2020 TRANSFORMATIE EN MAGIE BIS Diana Cooper

20/07/2020 NM in Kreeft

Deze Nieuwe Maan zal ons helpen zoveel mogelijk los te laten en onze nieuwe wereld te plannen.
In de Zielenster chakra zag ik een lichtgroene energie, de energie van een nieuw begin van waaruit gouden lichtcodes gestuurd werden die aangepast waren aan onze specifieke noden van het ogenblik.
In de Kroonchakra een turkooizen licht energie, de kleur verbonden met Waterman en de natuur, de energie van de bomen. Ons verbinden met bomen zal ons helpen de binnenkomende lichtenergie te integreren in ons leven.
Wat ik doorkreeg in het derde Oog was dat het tijd is om de mensen die ons gekwetst hebben, los te laten, door hen te vergeven en soms door hen uit ons leven te verwijderen. We kunnen onze grieven neerschrijven of hen ermee confronteren en dan beslissen of we hen in ons leven willen houden.
Letting go, letting God.
Hier heb ik onze zorgen rechtstreeks aan de Engelen gegeven, ze staan ons altijd bij wanneer we hen iets vragen.
In de Talu chakra zag ik dat we meer en meer verbonden worden met de natuur, met het feeënrijk, dat we meer informatie kunnen doorkrijgen van het ongeziene rijk.
Hier zag ik OPALIET.
Opaliet is zeer subtiel en geeft toch energie.  Het is ideaal voor meditatie.  Opaliet verbetert communicatie op alle niveaus, vooral spiritueel.  Het verwijdert energiestagnaties uit de chakra’s en de meridianen.  Emotioneel staat Opaliet ons bij tijdens overgangen van alle soorten.  Het veroorzaakt vasthoudendheid en geeft ons sterkte in het formuleren van ons verborgen gevoel.  Het kan ons ook helpen succesvol  in zaken te zijn.
De steen `van de Eeuwigheid' helpt ons ons ware innerlijke zelf te kennen en te begrijpen, zodat we onze capaciteiten, talenten en sterke punten naar buiten kunnen brengen.  Opaliet bevordert de ontdekking  van de ziel en al wat ons omringt, ons verbindt. Het leert ons dat zelfs de kleurrijkste levensdoelstellingen kunnen worden bereikt, wanneer we ons ervan bewust zijn.
In de Hart chakra was er Indiaanse energie, de energie van de Regenboog Krijgers. Het is tijd om te vechten voor wat in ons hart is!
In de Zonnevlecht, de energie van de LEEUW. Binnenkort komen we in de maand van de Leeuw, van de Leeuwenpoorten.
Ook hier werd me gevraagd angsten en boosheid over te geven aan de Engelen.
In de tweede chakra gebeurde een diepe heling die uitmondde in een sterke opening van ons hart.
In de basis chakra werd me gezegd vooral water te gebruiken voor fysieke heling, douches, baden, drinken, mediteren aan water, fonteinen enz.
De Aardster chakra bracht een verbinding met magische energie, zowel positief als negatief.
Een ideale periode om vroegere levens met misbruik van magie te Helen
!

Deze Nieuwe Maan in Kreeft, de tweede dit jaar, brengt veel emoties naar boven en kan onze sensitieve, verzorgende kant versterken. Er zou een diep verdriet naar boven kunnen komen dat we niet kunnen delen met anderen (opposiet Saturnus). We worden gevraagd om verantwoordelijkheid te nemen voor onze emoties en onze keuzes  en volwassen te worden.
Met de Nieuwe Maan in oppositie tot  Pluto – die ook tegenover retrograde Jupiter en Saturnus staat, kunnen we belangrijke levensveranderingen, gebeurtenissen en processen verwachten om, zoals de geboorte of het verlies van een zeer belangrijk vrouw in ons leven, de openbaring van familiegeheimen, een belangrijke verandering in onze levenssituatie, of het ontmoeten van een vrouw die ons kan steunen in het proces van een transformatie die broodnodig is.
Aangezien de Nieuwe Maan niet alleen met een Nieuw Begin maar ook met de afsluiting van een cyclus te maken heeft, kunnen sommige diepgewortelde conflicten uit het verleden en lang onderdrukte emoties naar boven komen voor heling,  vooral rouw die nooit volledig werd doorleefd. Zelf heb ik gedroomd over mijn vader en is er verdriet naar boven gekomen in verband met hem tot mijn eigen verbazing.
Dit is een uitzonderlijk efficiënte Maan Cyclus te beginnen met therapie of heling om verouderde emoties of gedachten patronen los te laten
Deze Maan Cyclus kan een portaal openen dat ons onderdompelt in een overgangsritueel en wanneer we weerstand bieden kan het geweldig pijnlijk worden. Daarna voelen we ons herboren, een nieuw wezen.
Deze Nieuwe Maan van juli biedt de gelegenheid om te ondervinden waar onze overtuigingen en emoties ons tegenhouden ons beste leven mogelijk te leiden. Zeer vaak zijn wij degenen die in onze eigen weg lopen. Het zijn dikwijls kleine angsten, gewoontes, een stem uit het verleden, die ervoor zorgen dat we onszelf klein maken en die ons beperken. Wanneer wij ons op onze hoogste waarheid richten, onze hoogste zelf, en onze hoogste macht, moet voor hoe ons leven zich ontvouwt, over wat om de volgende hoek wacht.
Medeleven en compassie moeten nu gezaaid worden tijdens deze Nieuwe Maan. We zullen er de weerslag van voelen gedurende maanden. Een Zwarte maan is een bijzonder krachtige Nieuwe Maan die een significante nieuwe fase voorspelt die tot de volgende Zwarte Maan duurt, twee en een half tot drie later jaar.
Dit is geen gewone nieuwe maan maar de geboorte van een gehele nieuwe fase in ons leven. Onze aandacht kan verschuiven naar nieuwe interesses en/of beroepen. Wij kunnen nieuwe mensen ontmoeten of oude gezellen loslaten. Wat eens zo belangrijk scheen voor ons welzijn verliest zijn aantrekkingskracht en wij zien diepe  innerlijke veranderingen die zich vertalen op een manier die we nooit voor mogelijk gehouden hadden tevoren.

De Zwarte Maan in Kreeft geeft ons de gelegenheid ons te bezinnen over de volgende vragen:

Ziehier de vragen die we ons deze maand kunnen stellen.
De tekst bovenaan is van Diana Cooper, de dame die spreekt met Engelen, Eenhoorns en Draken. Hij heeft me al goed bijgestaan de laatste gekke, stressvolle weken. Misschien iets om te proberen?
Lieve groetjes,
Hilde

 

 

12/05/2020 TRANSFORMATIE EN MAGIE Fireflies

07/07/2020 VM in Steenbok

De oude garde, het patriarchaat, loslaten en in het Waterman Tijdperk stappen.
Bij het begin van de meditatie zag ik een rode windhoos die neerdaalde in al onze chakra’s voor een grote kuis.
In de kroon chakra een boeket witte parelmoer rozen.
Witte rozen duiden op groei, heling, transformatie in een beschermende omgeving.
Ze helpen ons om de realiteit rechtstreeks te ervaren, zonder geloof, verwachtingen en trauma’s van vroeger en om voorbij onze projecties te zien met gratie, gemak en bewustzijn.
Parelmoer biedt bescherming, een zachte heling en ontspant en brengt rust in de emoties. Stimuleert onze intuïtie, verbeelding, sensitiviteit en aanpassingsvermogen. Het staat ons bij in het nemen van beslissingen en organisatie.
In het derde oog zag ik hoe alle energie nu veel sneller werkt, er komen nieuwe vormen om te werken met energie.
En ik zag vuurvliegjes. Het vuurvliegje is een symbool van een positieve instelling. Het herinnert ons eraan dat een liefdevol hart en een klare geest belangrijker zijn dan kleine tekortkomingen. We hebben soms de neiging om ons blind te staren op onze feilen en ons te weinig bezig te houden met waar we écht goed in zijn.
Het vuurvliegje herinnert ons ook aan de magie in alle dingen, de manier waarop we de wereld zagen als kinderen, één en al onschuld. Wanneer we écht geloven, is alles mogelijk!
In de Talu chakra voelde ik voornamelijk Vrouwelijke energie en een Kraanvogel.
In veel Oosterse culturen wordt de kraanvogel al eeuwen lang gerespecteerd als symbool van rijkdom en een lang leven. Balans; Gratie; Schoonheid; Intelligentie; Discipline; Magie; Diepere mysteries; Waarheden bereiken; Geduld; Emotie; Concentratie; Bespiegeling; Evenwicht; Je kunt iets speciaals verwachten; Vrouwelijke kracht; Dans; Muziek; Groepswerk; Onderscheidingsvermogen; Intuïtie; Lichaamstaal.
In de keel chakra veel mystieke energie, de energie van bomen, van de aarde, groene energie van transformatie en heling.
In het hart: tijd voor een nieuwe passie, helen van het hart via muziek (op youtube is er een ganse reeks muziekvideo’s rond de Hertz frequenties, met allemaal een ander effect).
In de zonnevlecht: tijd om onze angsten te omarmen en te overkomen. Leven vanuit VREUGDE!
In de tweede chakra zag ik een wervelende derwisj. Derwisjdans kan energie vrijmaken, het kan helend werken, het kan zelfs de ziel schoonmaken. Net zoals een centrifuge het water weg zwiert, kan je lichaam onzuiverheden en negatieve emoties naar buiten slingeren. Dansen en wervelen om de vreugde terug te vinden! Contact maken met je kundalini energie!
Een kwartiertje of langer vóór je meditatie wervelen, reinigt je aura al serieus. Draaien naar rechts brengt aarding, draaien naar links meer contact met onze spirituele kant, dus eerst rechts om ons te bevrijden van negatieve energie, dan links om ons te verbinden met ons Hogere Zelf. Degenen die me al langer volgen weten dat ik iets heb met wervelen…
De wereld is nog altijd in grote chaos. Er is nog altijd de Saturnus/Jupiter/Pluto conjunctie die het einde van illusies aanduidt en van ongezonde relaties.
Gedurende de rest van de maand komen oude pijnen en frustraties naar boven. De energie is zeer actief, Mars is in Ram en blijft er tot het eind van het jaar, er komt dus veel woede naar boven en er is dus een grote behoefte aan actie.  Wij hebben dus de keuze om onze kwaadheid naar buiten te brengen of om ons erover te zetten en gewoon iets anders uit te proberen.
Voor velen is dit een nieuw begin.
De verplichte introspectie van de lockdown heeft ons de kans gegeven om dieper in onszelf te kijken. Hoe kunnen we ons werk veranderen zodat er meer van onszelf in ligt en we er meer plezier aan beleven?
Voor de meesten is er ook een zware vermoeidheid, er valt veel te integreren en er komt veel angst en boosheid op ons af. Er is veel agressieve energie aanwezig, en het is soms moeilijk om ons niet te laten meesleuren. We kunnen ons best concentreren op het naar buiten brengen van onze gaven en onze passies, al wat ons vreugde brengt.
Zelf ben ik bezig met nieuwe manieren te ontdekken waarop ik creatief kan zijn, een werk in opbouw!
Ik wens jullie nog een mooie vakantiemaand!
Liefs,
Hilde


12/05/2020 passionel transformatie

07/05/2020 VM in Schorpioen

Deze volle maan helpt ons met het beëindigen van een cyclus en het beginnen van een nieuwe. Dingen die beginnen kennen altijd een einde. Wat niet wil zeggen dat dit negatief hoeft te zijn.
Bij het begin van de meditatie zag ik rond de Zielenster een donkere energie, de energie van de chaos. Waarschijnlijk de energie die ons allemaal momenteel omgeeft.
in de kroon chakra een overdaad aan gedachten die door mekaar tuimelden.
Een distel. De bloemen essence van deze plant helpt ons om in een crisissituatie, onze moed binnen onszelf te vinden en de angst te laten gaan. Moed is geen afwezigheid van angst maar de kracht om deze angst te overwinnen, ze helpt ons in een urgentie onmiddellijk te reageren met een positieve en intelligente actie.
In het Derde Oog: Een edelweiss van zeer wit licht. De gave van zichzelf, helderheid. Voor degenen die zich verloren voelen en die niet meer weten welke richting in de moeilijke momenten te volgen. Om een vaste heldere blik te ontwikkelen bij de levenskeuze en om onze doelstellingen duidelijk te herdefiniëren in functie van slaagkans. Wanneer we een duidelijk beeld voor ogen hebben van wat we met ons leven willen doen maar er niet in slagen het in de praktijk te zetten. Om ons doel met kracht, vertrouwen en helderheid na te streven, in overeenstemming met onze wezenlijke waarden.
In deze chakra de energie van de parelmoeren straal. Deze straal brengt de kwaliteiten van evenwicht en balanceert, rechtvaardigheid, liefde, macht, verantwoordelijkheid, objectiviteit, beheersing en transcendentie. Het is een straal die bij de heilige geometrie overeenkomt met de icosaëder. De heilige geometrie zegt dat deze icosaeder staat voor Universele Liefde en heling, Water, Gouden samenleving. Het is de hoogste en mooiste vorm van het element water (=liefde en gevoel). De icosaëder ankert de oorspronkelijke, paradijselijke eenheid van goedheid, blijdschap, liefde, onschuld, overvloed en vertrouwen. Zo gauw je deze krachten belichaamt brengt hij ultieme gezondheid!
Talu chakra: er wordt ons gevraagd ons familieverleden en onze voorvaders los te laten. Een golvende wind ondersteunt ons om ons eigen Zelf terug te vinden.
Chakra van de Keel: Een vuurwerk naast een vijver. 
Als wij over onrechtvaardigheden willen spreken, is het goed een persoon van vertrouwen te vinden die ons  helpt ‘ventileren' en ons bijstaat om onze woede naar iets van positiefs te transmuteren.
Onze hartstocht volgen!
Een Egyptische smid naast een vuur.  Er is veel vuur in de lucht momenteel, dat houdt verband met de volle maan in schorpioen, niemand ontsnapt eraan….
Zonnevlecht: Het moment om al onze woede te genezen, om al wat overbodig is om een vol leven te leven van vreugde los te laten.
Ik zag kruisbeelden die verpletterd werden, politieke vertegenwoordigers zich of personen in gezag die ineenstortten.
Er zijn geen meesters meer die men moet volgen, wij zijn onze eigen meester geworden en wij beslissen over ons eigen leven (waarbij we legaal blijven natuurlijk :-) ). Het enige dat we moeten volgen is ons eigen hart, onze intuïtie, onze emoties, onze buik.
In de 2de chakra:. Een reusachtige pioen, die positieve energie, vreugde en overvloed magnetiseert!
Aantrekking van personen en kansen die ons kunnen ondersteunen. Geeft een grote dankbaarheid voor de schoonheid van het leven.
In de basis chakra: Een rode vlinder: het moment is gekomen voor een nieuwe transformatie naar vreugde en warmte!
In de Aardster chakra zag ik een verbinding met de Boeddha (mei is de maand van zijn verlichting) en de Grote Witte Broederschap
Laat de Boeddha in ons naar buiten komen!
Deze maan ondersteunt ons om te zeggen wat wij in ons hart hebben en om grenzen op te stellen. Wij respecteren onszelf, onze emoties, onze ontroeringen, onze gevoeligheid. Deze maan zal ons tonen waar zich een situatie of een persoon bevindt die disharmonie in ons leven brengt. Wij zullen berichten krijgen via onze dromen, via meditatie, via muziek, via onze gidsen. Wanneer we onze passie volgen, trekken we de juiste personen aan, degenen die deel uitmaken van onze Zielengroep, die ons zullen steunen in het naar buiten brengen van ons ideale leven.

We zijn er nog, we hebben een zware periode overleefd en zijn er sterker en veranderd uitgekomen, in hoeverre en waar we veranderd zijn, moet nog duidelijk worden in de volgende maanden of zelfs jaren.
Let us boldly go where no man has gone before! (voor de jongeren onder jullie: een quote uit ‘Star Trek’) J:-)
Tot de volgende keer!
Liefs,
Hilde

 

08/04/2020 GEBRUIK JE VERBEELDING!

Bij het begin van de meditatie zag ik een Regenboog Krijger die licht bracht in ons hoofd en het doorheen gans ons lichaam stuurde, roze, goud en vooral blauw en groen. De energie van vreugde kwam door…. Ik zag een hert tussen bloemen in een wei met alle kleuren van de regenboog tussen zijn gewei.
In de kroon chakra zag ik de Toren uit de tarot. Niet erg verwonderlijk nu alles in mekaar schijnt te storten. Een donkere, rode wolken lucht. Een sjamaan op een troon met een leeuwenkop.
In het derde oog feeën en vuurvliegjes in het bos. Dromen met de feeën.
Vuurvliegjes, vaak de blikseminsecten genoemd, zijn de magische symbolen van inspiratie en hoop. Zij zijn de belofte van verwezenlijking door hoop en inspanningen. Zij herinneren ons eraan dat wij beloond zullen worden voor onze inspanningen. Er is een licht aan het eind van de tunnel!  Vuurvliegjes wijzen ons op het belang van positieve hoop wanneer we iets willen verwezenlijken in het leven. De lichtgevende Vuurvliegjes hebben ook een sterke ecologische verbinding . We moeten ons bewust blijven van de Aarde en hoe we haar gebruiken.
Vuurvliegjes vertegenwoordigen ook de nieuwsgierigheid van onze kinderjaren en de magie in alle dingen. Door de ogen van een kind, is niets meer betoverend dan Vuurvliegjes.  Ze herinneren ons aan onze eigen kinderlijke onschuld. Wanneer we écht geloven, is alles mogelijk.
In de Talu chakra een vleesetende plant, goudgeelgroen met een rode rand.
Wanneer wij ons opgesloten voelen in een situatie en om het even welke reden de uitweg niet kunnen zien, helpt deze essentie ons een breder perspectief ontwikkelen zodat wij de relativiteit van onze omstandigheden erkennen. Helpt ons op te lossen wat onoplosbare problemen schijnen te zijn.
Een heling van de keel bracht een opening van het hart.
Een lichtgevende kwal.
Oude leringen beweren dat de doorzichtige kleuren van de kwallen de ware spirituele kennis en wijsheid bevatten. Kwallen hebben een slechte naam en bevatten nochtans een krachtbron aan wijsheid binnenin waardoor ze zelfs in de donkerste nacht licht kunnen opwekken. De kracht van de kwal als totem is aanvaarding en vertrouwen. Kwallen zijn volledig afhankelijk van de stromingen om hen te voeren naar waar ze moeten zijn want ze kunnen zich moeilijk zelf verplaatsen.  Ze weten evenwel dat het Universum zal voorzien in hun overleving. GO WITH THE FLOW…  Ze kunnen ons leren mee te vloeien met de natuurlijke krachten van moeder Aarde. De kwallen vormen een elektrificerende totem, ze brengen ons een vonk om ons energie en verlichting (letterlijk en figuurlijk) bij te brengen. Een krachtige totem!  Hun steek of prikkeling toont ons hoe onze grenzen effectief af te bakenen, onze relaties deze maand zullen misschien plotseling en onverwacht ‘stekelig’ zijn: elektriciteit in de lucht!!!
Kijk naar de beelden van kwallen en voel de rust, het mysterie, het donker, het licht. De maand april brengt ons rust en naar binnen gaan samen met een sterke energie die regelmatig opflakkert. Schaduw en licht tegelijkertijd!! Wanneer we aandachtig luisteren naar wat er binnenin gebeurt, weten we wanneer het tijd is om in actie te schieten en te luisteren naar de inspiratie en wanneer we gewoon moeten ademen, rusten, naar binnen gaan. Tijd om rustig naar binnen te gaan, onze ontvangende kant te ontdekken, eindelijk meer en meer licht en donker te integreren en ons eigen ritme te ontdekken en te leren vertrouwen. Ons verbinden met onze Ziel… Voor de Lichtwerkers houdt dat dikwijls in: onze behoefte loslaten om ‘spiritueel’ te zijn en gewoon volgen wat onze buik ons vertelt, we zijn hier allemaal gekomen met een bepaald doel en zeker niet om een kopie te worden van wie dan ook, hoe meer we onszelf zijn, hoe meer we anderen zichzelf kunnen laten zijn…
We zullen meer innerlijke rust en vrede vinden wanneer we onze Goddelijkheid uitnodigt en onszelf toestaan te ontvangen wat van ons is in de eerste plaats.
Hier gebeurde een heling van de dieren die ons omringen nu.
In het hart de violette vlam, we werden in een turkooizen cocon geplaatst om ons te dompelen in de nieuwe energie. Turkooise papaver uit de Himalayas.
Deze essence helpt ons onze talenten te ontwikkelen voor onze persoonlijke vervulling. Brengt spirituele krachten van vorige levens in het hier en nu zodat we een breder perspectief krijgen in onze multi-dimensionele wereld.
De essence van de Spirituele Krijger.
Nieuwe hoop en creativiteit.
ROUW energie: de wereld omhelzen.
In de zonnevlecht kreeg ik te horen dat het tijd is om kritische energie los te laten.
Om de kwaadheid fysiek naar buiten brengen in sport, beweging of slaan op kussens.
Oorlogsenergie. Vliegtuigen die crashen.
In de tweede chakra een reinigend vuur.
Een dikke vette rups die erop wacht een vlinder te worden. Dat is in de maak maar we zijn daar nog niet voor het ogenblik! De vlinder, de grote transformatie, laat nog even op zich wachten.
Hier was oranje energie van loslaten, zodat we in staat zijn vreugde te ervaren.
In de Basis zag ik de Restart button!
Aardster chakra: Helende klimop
De klimop weerspiegelt de eigenschappen die wij in dergelijke omstandigheden zoeken. Het kan in ons zijn bevoegdheden van hardheid, veerkracht en macht wekken. De klimop is een overlevende! Als wij zijn bevoegdheden omhelzen, zal het ons niet gewillig in ziekte of zelfs dood laten ontsnappen. Klimop helpt ons om de giften te integreren wat we leren op de zwaarste ogenblikken van ons leven, dat ons bewustzijn openstellen zodat wij alle dingen als leraar kunnen zien. De klimop moedigt ons aan om de berichten te bekijken die bijzonder pijnlijk, moeilijk en hard zijn, zodat wij ervan leren en genezen. Klimop geeft ons de kracht om diepe wonden eerlijk te bekijken en te integreren, de grootste heling!.
In de aardster chakra een Walvis. De energie van Poseidon en Neptunus. De energie van het turkoois, van creativiteit en imaginatie.
Het verschijnen van een walvis betekent dat we in contact mogen treden met onze creativiteit en intuïtie. De walvis herinnert ons aan vergeten talenten. De walvissen vragen ons te luisteren naar de verhalen van ons verleden, zodat er op creatieve wijze oude wonden kunnen helen. De walvis roept ons op een open geest te tonen. Accepterend. Ze leren ons de magie van geluid, zingen en chanten. Ook wijzen ze ons erop dat we niet in het leven moeten stranden, maar mogen communiceren. De walvis brengt ons in contact met de Heilige adem, bewustzijn, samenzijn en leven, de band tussen moeder en kind en heilige seksualiteit. Daarmee is de energie van Walvis op veel vlakken in overeenstemming met het Goddelijke Vrouwelijke dat ons opnieuw verbindt met de vrouwelijke, empatische, intuitieve, communicerende aspecten in onszelf.

Het is maar een maand geleden dat we nog normale levens leidden, vrienden bezoeken, op restaurant gaan, op reis, minstens naar steden in de buurt. Daarna, in de tijd van één oogopslag werd onze wereld op zijn kop gezet toen duidelijk werd hoe hard de pandemie toegeslagen had.
Wij leerden om thuis te blijven ‘in ons kot’, om sociale afstand te houden gedurende de boodschappen, om in de lijn te staan aan de winkels, op een karretje afstand, om maskers te dragen (voor degenen die nog maskers op de kop hadden kunnen tikken), om latex handschoenen te dragen en onze handen overdadig te wassen, onze  huissleutels en smartphones en laptops te schrobben. Covid-19 ... Geobsedeerd door ziektecijfers en overlijdens, voelen we ons plots meer verbonden met de anderen dan tevoren. Het hoogtepunt van mijn dag blijven de uitwisselingen via FaceTime, Viber en Facebook, want collega’s heb ik al in geen weken in den lijve gezien...
Ik heb wel een buur luidkeels tegen iemand horen roepen aan de telefoon hoezeer zijn vrouw hem op de zenuwen werkte. Geen ideale toestand voor alle koppels heb ik de indruk...
Ik kan niet geloven dat het nog geen maand is dat we in lockdown zitten, het voelt langer aan! Ondertussen heb ik al 1 maal mijn haar zelf bijgeknipt...
En vrijdag is het mijn verjaardag, zit ik alleen met de poes zonder feestje. Snif.
Het heeft ook positieve dingen meegebracht maar het is al zeer duidelijk dat er een vóór- en na Corona-tijd zal zijn in onze toekomst.
Ik wens jullie veel moed in deze vervelende tijden en hoop dat de ziekte geen te zware tol zal gevraagd hebben van jullie.

Keep the Faith!

Veel liefs,

Hilde

PS: Vanaf mei heb ik volop tijd om me bezig te houden met meditaties en sessies omdat ik dan stop met werken. Veranderingen op komst!
Een boek zit in de planning en als iemand ideeën heeft of graag meer over iets in verband met het Lichtwerk te weten zou willen komen, laat me gerust iets weten!

Healing the Earth!

 

 

29/02/2020: durf te dromen! Merlijn

23/02/2020 Nieuwe Maan

In het begin van de meditatie zag ik de Himalaya’s, we zijn onderweg. On the Road!
Onderweg naar de plek die ons het gelukkigst kan maken. Onze Hemel op Aarde.
Daarvoor moeten we dingen loslaten die niet goed zijn voor ons en die we uit gewoonte herhalen, gedragspatronen, bepaalde manieren van denken.
In de kroon zag ik feeën, draken, mythische creature, Pegasus, Eenhoorns.
Nu moeten we op onze verbeelding vertrouwen, durven te dromen!
Ik voelde een sterke heling van het hart, vooral van ons verleden.
In het derde oog zag ik een octopus.
Soms moeten we ons camoufleren en onzichtbaar worden zodat we niet opvallen met onze intenties. Af en toe willen we de mensen om ons heen nabootsen zodat we ons kunnen vermengen met het landschap. Octopus nodigt je uit om er dieper op in te gaan met wat je nu echt wilt, terwijl je onder je camouflage bent . Maak je verlangens pas op het juiste moment kenbaar. Doordat je je behendig door obstakels heen kunt bewegen, kun je intelligent en efficïent krijgen wat je wil.
Octopus staat voor Intelligentie; Camouflage; Aanpassingsvermogen; Aanvallend; Onvoorspelbaar;  Flexibel; Gefocust; Heldere inzichten verkrijgen;  Overvloed;  Oneindigheid;  Intuïtie;  Mysterieus; Wilskracht; Magisch; Illusie; Vasthoudend;  Krachtig; Eeuwenoude Kennis.
In de Talu chakra zag ik een Mossel.
Mossel: Zet door waar je aan gehecht bent; Sluit je niet af voor anderen die het goed met je voor hebben. Je bent nooit alleen. De mossel helpt ons dingen los te laten waar we uitgegroeid zijn, overtuigingen, emotionele reacties, en helpt ons die te ontdekken, los te laten en te vervangen door iets dat beter bij ons past.
In de Keel: Indiaanse energie. Verhalen vertellen onder de sterrenhemel.
Nu is het de juiste tijd om naar vroeger te kijken en ons eigen verhaal opnieuw schrijven om de gave te leren kennen die we ontwikkeld hebben door wat we meegemaakt hebben.
In het Hart: een Boogschutter, Spirituele Krijger, Idealist.
Nu is de tijd om onze eigen stam aan te trekken, onze Zielen familie, de mensen die ons begrijpen.
In de Zonnevlecht: koraal
Koraal duidt op grote en diepe veranderingen, die het gevolg zijn van een sterkere gronding in onze realiteit.  Op die manier kunnen we anderen bijstaan die door dezelfde transformaties gaan. Nu leggen we de fundamenten voor een nieuw leven.
Tweede chakra: een stralend witte lichtbundel die uitmondt in een meer midden in een woud.
Onze eigen grote schat ontdekken. Een grote bron van creativiteit.
Op het eind van de meditatie werden we verbonden met Andromeda. De voornaamste frequentie van Andromeda is het Gouden Licht en de Licht Codes activeren de creatie van Schoonheid en Harmonie door middel van Kunst, Muziek, Dans, Poëzie, Architectuur en Schrijven.
Vermits Mercurius tot 10 maart retrograde is, is dit de ideale periode om naar binnen te gaan en ons te dompelen in onze eigen creativiteit.
De energie van Andromeda zendt ons nu energie om ons te helpen onze visie te manifesteren en ons Hogere Doel naar buiten te brengen.
IN DE VREUGDE ONSZELF TE ZIJN!

Wat we voor deze maand mogen onthouden, is dat dit een ideale maand is om effectief met iets nieuws te beginnen. Waar we de vorige maanden problemen hadden om met bepaalde zaken te starten, ondersteunt de huidige energie ons om bepaalde plannen door te zetten. Zo ben ik weer begonnen met Yoga en fitness, reeds een tijdje van plan maar nu eindelijk doorgezet! En ik hoop dat vanaf nu ook de blogs verder kunnen duren. Daar had ik de laatste maanden ook de tijd en de energie niet voor…
Wat het coronavirus betreft, heb ik hier een link met de channeling van Ron Baker (die ook al 20 of 30 jaar Gabriel channelt), de informatie is een beetje destabiliserend maar voor mensen wiens spirituele energie hoog ligt, is er blijkbaar geen probleem. https://www.ronbaker.net/blog/2020/2/29/whats-up-with-the-coronavirus-what-can-we-do
Persoonlijk vind ik dat er overgereageerd wordt, er zijn al mensen die zitten te hamsteren… Een goede persoonlijke hygiëne, regelmatige beweging, gezonde voeding en een gezonde geest, vormen al een voordeel tegen dit virus.
ik heb hier sessies die helpen tegen virussen, voor mezelf begin ik volgende week (:-)) bij mijn dagelijkse meditatie ook deze energie bij te voegen… Ik hou jullie op de hoogte!
Voor de rest: veel plezier tijdens deze lentemaand! Een nieuw begin voor alles! Hier staan de Paasbloemen al uit, de vogeltjes maken weer volop kabaal ’s morgens, ik ben nieuwsgierig om te zien wanneer ze zullen beginnen met eieren te leggen…
Liefs,
Hilde

Antivirus

24/01/2020:GROTE WATERMAN HEROPLEVING

De conjunctie tussen Pluto en Saturnus beïnvloedt ons nu allemaal. Saturnus, de planeet die structuren geeft en vormen, Pluto, de planeet die structuren vernietigt. De combinatie heeft altijd belangrijke gevolgen op wereldniveau, evengoed politiek als op de aarde zelf en eveneens op ons individueel, op hoe we ons voelen en denken en beslissingen nemen.  De nieuwe aarde wordt gecreëerd  onder onze neus!
Bij het begin van deze meditatie voor de Nieuwe Maan in Waterman, was er veel kwaadheid, woede die ons momenteel omgeeft en die ons soms beïnvloedt. Een licht blauwe  energie boven onze hoofden, die de vorm aannam van een edelweiss. Deze bloem ondersteunt ons om vastberaden van kaap te veranderen en van werkelijkheid en om te zoeken naar wat voor ons het beste is in ons leven, ze verhoogt onze instinctieve energie, om ons te ondersteunen bij het maken van  de goede keuzes.
In de kroon een fontein van water en ijs, een zacht elektrisch blauw licht en dat ons rust geeft. Een lichtblauwe, licht turquoise energie, wollig en vederlicht, omringd door de nieuwe kleuren, volledig verschillend van alles wat wij kennen.
In de Talu chakra: een verbinding met de energie van de Leeuw en van Regulus, onze spirituele kracht. Onze eigen spirituele macht !
Ter hoogte van de keel, een opening van de rug, van de nek, dingen komen naar boven van jaren geleden, van vorige levens zelfs, die nooit gezegd of uitgesproken werden.
Het zou kunnen dat we nu dingen voelen, waar we allang niet meer aan gedacht hadden, dingen waarvan we dachten dat die achter ons lagen. Deze energie loslaten, helpt ons een hoger e vibratie te bereiken, meer spiritueel, de energie van  het tijdperk van de Waterman.
In het hart zag ik een otter. Voor de Indianen staat otter symbool voor vreugde en hulpvaardigheid want zij is totaal niet agressief. Ze symboliseert ook vrede en goedmoedigheid, onverschilligheid tegenover de materiële kanten van het leven. Ze verzorgt het evenwicht tussen de diepe vrijheid (aarde) en de zielenroerselen (water).
Een grote genezing van het hart gebeurde, waardoor onze hersenen uitzetten en groter werden, met een evenwicht tussen de hersenhelften , denken en instinct.
Op het niveau van zonnevlecht: uiterste misselijkheid en een wasbeertje. De medicijn van het wasbeertje is dat van de helper van weduwen en wezen, gehandicapten, oudere mensen, de helper in nood.
Hij onderwijst ons de edelmoedigheid en de gift van onszelf om anderen bij te staan.
He is een goed idee om de woede gewoon door ons chakra's te laten stromen, zonder ons eraan te hechten, zonder erin te geloven .....
Op het niveau van de tweede chakra: een lotusbloem met de nieuwe kleuren en een heling van de verwoestend vuur in de bossen (ik vermoed dat het hier over Australië ging).
Een schat onthult zich: een hazelnoot.
Deze bloemessence bevordert het vermogen van een persoon zich vrij te voelen in zijn leven. Deze essence bevrijdt ons van beperkingen die de groei, vooruitgang en ontwikkeling van potentieel verhinderen. Het helpt om vrijheid in bewegingen en bekwaamheden  te vinden.
In de basis chakra kregen we energie door  om ons bij te staan bij het transmuteren van de geweldige spirituele energie die de laatste maanden naar beneden gekomen is. Dit licht reinigde ons, verhoogde onze vibratie en maakte ons elektrisch.
Nu is het dus zeer belangrijk voor de empaten onder ons om goed uit te rusten en onszelf te verzorgen zodat we al dat Licht kunnen opnemen op ons eigen ritme.
Momenteel ga ik persoonlijk door een fase van schoonmaken en orde zetten. Na jaren de video’s van Marie Kondo gezien te hebben, ben ik eindelijk begonnen ze werkelijk toe te passen in mijn leefruimte. En ik kan ervan genieten! Mijn badkamer, keuken en bureau zijn omgetoverd en die orde in mijn leven geeft me ook rust…
Na het verzengende vuur van de Volle Maan in Kreeft waarbij ik beelden doorkreeg van een vulkaan uitbarsting op alle niveaus, brengt deze zachte maan in Waterman nieuw Leven, een Nieuwe Energie van Hoop.
De branden in Australië hebben me geweldig geraakt, ik ben er misselijk van geweest en mijn hart bloedt voor alle leven dat verloren gegaan is daar, zowel wat mensen, dieren als plantenleven betreft.
Ik heb gehoord dat het een nieuwe balans toegestaan heeft aan de seksuele chakra van Moeder Aarde, Uluru  en dat zal wel zijn positieve effecten hebben in de tijd maar ondertussen voelen we allemaal een groot verlies. Ik heb de golven van energie van verdriet door me heen voelen gaan, van een gans continent dat lijdt, en het was moeilijk om dat los te laten.
Maar nu is het voor ons tijd om de nieuwe energie vorm te geven, een vorm die menselijk is en van het hart komt en die dat soort toestanden nooit meer zal toestaan.
Veel liefs, en laat me weten of je iets herkent!

Hilde

 

 

21/12/2019 Solsties 2020: OPAliEten energieOpaliet
De solsties van 21 december bracht ons een heling van het hart, een verbinding met vreugde, blijheid, familie.
In het derde oog een draak met violetten diamant ogen, die zei ‘Ik ben Merlijn, de machtige transformator’.
In de keel zag ik een mandril. Blijkbaar is die verbonden met Toth, met schrijven.
Zijn boodschap is dat onze gidsen ons helpen om onze relatie met onszelf te veranderen en dat we in staat zijn de waarheid te zien waar we de juiste waarheid niet meegekregen hebben.
In de zonnevlecht een krokodil.
Geduld en vruchtbaarheid; daarmee wordt de krokodil van oudsher geassocieerd. Geduld omdat dit dier muisstil wacht op het juiste moment om zijn prooi te verdrinken en te verslinden. Vruchtbaarheid omdat ze volgens legendes voor de regen zorgen die de Nijl doet overstromen, zodat het land wordt bemest. Een krokodil als krachtdier versterkt je vermogen te wachten op het juiste moment om op je doel af te gaan. Wil je een nieuwe relatie aangaan, een nieuw project opstarten, verhuizen? Durf te wachten op de vruchtbare grond, want die komt vanzelf; dat zegt de krokodil.
In de lagere chakra’s de Eenhoorn, Pegasus, de feeën. Durf dromen! Zoek naar wat je vreugde brengt!
Nieuwe Maan 26/12/2019
De intentie van deze meditatie was om licht te brengen in de duisternis.
Hier was Indiaanse energie, lichtpijlen werden geschoten naar onze Zielenster chakra.
In de kroon kreeg ik de boodschap dat we onszelf helen door de aarde te helen.
We werden verbonden met dierentotems, ieder kreeg de totem die bij hem of haar paste.
Ter hoogte van het derde oog zag ik een Boeddha met een opalieten bol op zijn derde oog.
Opaliet
wordt vaak gebruikt in meditatie, omdat het wordt geassocieerd met het derde oog chakra. Het is nuttig voor het verbeteren van de communicatie op alle niveaus. Het helpt bij de interpretatie van de ontvangen psychische informatie en helpt bij het uitdrukken van innerlijke gevoelens.
Helpt om stemmingswisselingen te stabiliseren en ontspanning te bevorderen. Verbetert emotionele kracht en helpt veranderingen en nieuwe situaties gemakkelijker aan te gaan. Daarom is het ook de steen van het nieuwe tijdperk, die ons helpt 5D makkelijker te integreren.  De steen geeft letterlijk en figuurlijk lucht en helpt om je staande te houden in belastende situaties. We staan nu voor een tijd van loslaten van al wat in de weg staat van ons geluk, oude denkpatronen, oude verzuurde emoties, irrationele angsten.
Een heremiet in de winter. Het is goed om nu ons derde oog te zuiveren door alleen-tijd en meditaties.
In de Talu chakra zag ik een Zen monnik: ‘Chop wood, Carry water’.
In de keel is het belangrijk om te schrijven of te praten over wie w
e werkelijk zijn en te onderzoeken waar onze werkelijke vreugde ligt.
Hart chakra: geven vult het hart, en hier gaat het niet over cadeautjes…
Onze heling is verbonden met de natuur, het elfenrijk, kinderlijke verwondering en magie.
Voor het ogenblik ligt onze aarde onder vuur (letterlijk in Australië).
Tijd om ons zenuwstelsel te genezen door contact met de natuur, yoga, chi kung, humor.
Nu helen we ons verleden, opalieten energie door om ons te helpen bij loslaten.
Sjamanen energie met dansen, een Afrikaanse sjamaan toonde zich in de basis chakra, om ons te helpen onze donkere kant te omhelzen.
Via de aardster chakra werden we verbonden met de Leeuwen energie, met Regulus , de energie en de groene Aard Draak. Regulus is de regulator, die ons verbindt met de energie van Sirius, onze spirituele Zon, die ons verbindt met onze hoogste spirituele kwaliteiten.
Tijdens de volgende volle maan meditatie verbinden we ons met de energie van saturnus en Pluto, een combinatie die een grote invloed zal hebben in deze nieuwe tijden. Meer daarover volgende keer.
Vandaag ben ik mijn amethysten ring verloren, blijkbaar is het tijd voor een andere energie... Vanaf morgen draag ik dus mijn opalieten ring, nieuwe kristallen, nieuwe krachten!
Opaliet werkt verlichtend, opbeurend en maakt het hoofd helder. De steen geeft letterlijk en figuurlijk lucht en helpt je om je staande te houden in belastende situaties. Spiritueel helpt het je om goed geaard in een meditatieve toestand te komen. Fysiek werkt opaliet verwarmend, het ontspant en maakt de spieren soepel. De steen heeft een positieve werking op de longen.
Omdat Opaliet wordt geassocieerd met het derde oog, wordt het veel gebruikt ter ondersteuning van de meditatie.  Van Opaliet wordt gezegd dat het ons bewustzijn verheft naar het kosmisch bewustzijn. 
Voor dit nieuwe jaar wens ik jullie alle magie, dromen en veranderingen die je leven leuker maken! En then some!
Liefs,

Hilde


8 december 2019: transmutatie en passie Fleur de Passion

De energie die onze aarde nu binnenkomt, heeft zeer ver gereisd langs de melkweg en brengt ons nieuwe niveaus van wijsheid. Het moment is gekomen om het negatieve in onze onbewuste naar boven te halen, evengoed op persoonlijk niveau als op wereldniveau, voor transmutatie. De woede van de mensen aan Hongkong bijvoorbeeld geeft ons een zicht op de onrechtvaardigheden die velen nu beu zijn. En het zal niet de enige plaats zijn waar dat zich in 2020 zal voordoen. Het jaar 2020 is het jaar van evolutionaire groei. De conjunctie van Saturnus en Pluto vanaf  begin januari (een volgende keer meer daarover) heeft vroeger  vele revoluties op wereldniveau laten zien. En deze veranderingen zullen ons ook persoonlijk treffen.
Het is een energie die iedereen aangrijpt en die zich al laat nu voelen.  Dit eerste jaar van het tijdperk van de Waterman vraagt ons om op persoonlijk niveau en vooral op het niveau van onze relaties te evolueren. Wij krijgen een nieuw Licht ter hoogte van de kroon die ons voor deze energie opent.
Op het niveau van het Derde Oog zie ik vele woede en van verdriet naar boven komen, deze energie ervaren zal ons vrijmaken voor vrolijkere en aangenamere zaken.
Op het niveau van het Talu chakra, staan we nu open voor energie en gaves uit vroegere levens die ons helpen om te gaan met deze onderliggende boosheid en negativiteit die we oppikken via  de sociale media, de televisie, van de mensen rondom ons en voor de empaten onder ons van al wat ons omringt.
Op het niveau van de keel borrelt een nieuwe creativiteit op, waarmee we kunnen uitspreken wie we werkelijk zijn, individuatie, de energie van de Waterman. Wanneer wij waarachtig zijn, kunnen wij onszelf genezen. We moeten enkel ontdekken wat dat voor ons inhoudt.
Het Hart vraagt ons om vergiffenis, niet voor de zaak van de betrokken personen maar voor ons zelf, om ons te bevrijden van de zwaarte van woede en haat.
Hier zag ik een passiebloem. Voor emotionele verwarring helpt deze remedie om innerlijke druk te verminderen, verzacht de geest en opent hart en keel chakra’s om in contact te komen met ons innerlijke zelf, ons Christus Bewustzijn.
Deze bloem brengt ons grotere liefde en meevoelen voor onszelf en voor anderen en brengt ons een vernieuwing, een goesting om ons leven met meer passie te beleven. Deze plant werd gebruikt
Ter hoogte van de Zonnevlecht, zijn er vele dingen die ons momenteel naar beneden trekken, die wij mogen loslaten. Dat loslaten kan op een heleboel manieren gebeuren. Degenen met een zin voor humor kunnen naar lachfilms kijken, lachen werkt bevrijdend! Op die manier concentreren we ons op positieve dingen en laten we moeilijke gedachten ons leven niet zuur maken door ze om en om in ons hoofd te draaien. De onrechtvaardigheden of wat wij als onrechtvaardig aanvoelen, neerschrijven helpt ook, vooral om ons te laten zien hoe onnozel onze gedachten kunnen zijn…:-)
Op het niveau van het tweede chakra ik zag marcherende legers, geen soldaten, maar van kleurrijker mensen, origineler, een macht van originele individuen. Het begin van individuatie? Opnieuw ging het om nieuwe vormen van creativiteit voor elk van ons: dansen, schrijven, schilderen…
Ter hoogte  van de basis ontving ik het bericht dat gronding ons een volledig loslaten kan garanderen, al wat we niet meer willen hebben, kunnen we aan de aarde geven, die momenteel zelf een grote verandering ondergaat.
Op het niveau van het Aardster chakra kreeg ik door dat we ons kunnen aansluiten bij onze  voorvaders en onze  Zielenfamilie om hun te vragen om onze lasten weg te nemen, hetgeen we ook altijd aan de Engelen kunnen vragen.
Ik nodig jullie uit om samen 12/12/12 (2019 komt om 12 terug eveneens) te vieren gedurende de meditatie voor de Volle maan van deze maand. De energie zal fenomenaal zijn op dat ogenblik! Na de grote veranderingen in mijn leven, heb ik eerst de sessies hervat en nu herbegin ik met de blog, bedankt Nathalie voor het zetje! Blijkbaar had ik dat nodig! Sinds maanden wil ik mijn site omzetten naar WorPress, ik hoop dat nu ik weer met de blog begonnen ben, ik daar zonder problemen werk van kan maken, een organische ontwikkeling...
Ik heb een huis gevonden dat me zeer goed past, nog beter zelfs voor mijn kat, en dat dank zij de meditaties waar ik de hulp van de groep gevraagd heb, toen ik het gevoel had geen energie meer over te hebben. De kracht van een groep mediterenden is niet te onderschatten!
Met al mijn Liefde en Vreugde,
Hilde

 

 

Inbrengen 2013 tot 2018